donderdag , 1 juni 2023
Home / Advertorial / Je kapotte iPhone zelf maken of laten maken?
iPhone kapot

Je kapotte iPhone zelf maken of laten maken?

Een kapotte iPhone, het komt jammer genoeg vaak voor. De telefoon is gevallen, heeft in de regen buiten gelegen of is op een andere manier kapot gegaan. Om de smartphone weer werkend te krijgen moet de telefoon gerepareerd worden. Je hebt dan twee keuzemogelijkheden, of je laat de iPhone repareren door een reparatiecentrum of je gaat de iPhone zelf repareren. In dit artikel lees je een aantal punten waar je op moet letten bij het maken van deze keuze.

Prijs
De prijs is voor veel mensen de reden om te kiezen voor het zelf repareren van de iPhone. Het zelf repareren is namelijk altijd goedkoper dan de telefoon te laten repareren. Logisch ook, wanneer je de telefoon laat repareren betaal je voor de iPhone onderdelen en voor de manuren, bij het zelf repareren betaal je alleen voor de onderdelen. Door de loonkosten kan de prijs bij een reparatiecentrum fors hoger zijn dan de prijs van het zelf repareren.

De reparatie
Wanneer je de telefoon laat repareren door een reparatiecentrum hoef je zelf de telefoon niet te repareren. Voor veel mensen is het repareren van een telefoon geen makkelijke klus. De telefoon moet vaak worden open geschroefd. Vervolgens moet het defecte onderdeel vervangen worden en moet de iPhone weer dicht geschroefd worden. Dit alles moet je doen zonder iets fout te doen, een fout kan er namelijk voor zorgen dat de telefoon niet meer te repareren valt (ook niet door een reparatiecentrum). Toch is voor sommige mensen het zelf repareren van de iPhone geen probleem en sommige halen er zelfs voldoening uit door de iPhone reparatie zelf uit te voeren.

Garantie
Wanneer je de smartphone zelf repareert moet je hopen dat je telefoon blijft werken nadat je hem in elkaar hebt gezet. Het kan zo zijn dat de telefoon even heeft gewerkt maar dat het solderen niet helemaal goed is gegaan waardoor de telefoon later ineens niet meer werkt. Wanneer je de telefoon hebt laten maken door een reparatiecentrum is de kans vaak al klein dat een dergelijke fout zich voordoet. Gaat je telefoon toch kapot na een reparatie bij een reparatiecentrum, dan kun je vaak beroep doen op je garantie. Wanneer hetzelfde onderdeel als voor de reparatie weer kapot is, wordt een nieuwe reparatie vaak volledig vergoed. Heb je de telefoon zelf gemaakt en gaat het zelfde onderdeel weer kapot na een tijdje dan heb je pech, er is immers geen garantie op je eigen reparatie.

Conclusie
Een iPhone reparatie kun je uit laten voeren door een reparatiecentrum maar ook zelf uitvoeren. Zelf de reparatie uitvoeren is goedkoper, maar kost meer tijd, vereist sommige vaardigheden en je hebt geen garantie. Bij een reparatie door een service is het precies het tegenovergestelde (duurder, maar makkelijker en garantie). Kies je voor het geld, dan zul je de reparatie zelf uit moeten voeren. Kies je voor kwaliteit, dan zul je de telefoon moeten laten repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *