Home / Advertorial / Wat is een VPS?

Wat is een VPS?

Wat is een VPS?

VPS staat ook wel bekend als virtual private server. Dat is een server die virtueel met behulp van virtualisatie gehost kan worden op een fysieke server. Elke VPS heeft zijn eigen resources en zijn dus geheel onafhankelijk van elkaar. Deze methode van hosten brengt een aantal voor en nadelen met zich mee. Hier onder staan een aantal voor en nadelen beschreven.

De voordelen

Met een VPS is het mogelijk om meerdere server virtueel op een fysieke server te hosten. Elke VPS kan een ander OS draaien. Je hebt dus alle vrijheid hoe jij jouw virtuele server zelf wilt indelen. Zo kan je zelf bepalen welke software en applicaties je wilt installeren op jouw server. Jij kan zelf de VPS stoppen en herstarten via een web interface. Een VPS heeft de mogelijkheid om met een bedrijf mee te groeien. Dat komt doordat een virtuele server makkelijk te upgraden is met meer werkgeheugen en diskruimte. Een VPS server is in principe het zelfde als een dedicated server maar dan goedkoper. Als jij meerdere servers nodig hebt (bijvoorbeeld een DNS en een webserver) dan kan je via VPS beide servers virtueel op één fysieke server hosten.

De nadelen

Wanneer er een VPS die bij jouw op dezelfde fysieke server zit een hoge server load heeft dan zal jouw VPS daar ook last van krijgen. Dit kan gebeuren als een VPS server aangevallen wordt door bijvoorbeeld een DDos-aanval. Een ander nadeel wat je hebt is dat je geen software en applicaties kan gebruiken die intensief de CPU gebruiken.

Managed VPS

Hosting bedrijven bieden managed VPS aan. Dat houdt in dat het hosting bedrijf de VPS zal onderhouden, updaten en monitoren. Zo wordt er een grote zorg uit handen genomen en kan je optimaal van jouw VPS genieten. Een managed VPS is goed voor mensen die geen technische kennis van servers hebben.

Mocht er nog geen voldoende budget om met een hostingpakket te starten dan is het altijd mogelijk om met reseller hosting in te stappen en eenvoudig hostingpakketten aan te maken. Daarnaast is het eenvoudig om reseller hosting te wederverkopen.

Een reacti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *