donderdag , 1 juni 2023
Home / iPhone 6

iPhone 6

iPhone 6

iPhone 6De iPhone 6 zal vanaf september in de winkels liggen en wij zullen je op deze pagina op de hoogte houden van al het nieuws zoals de exacte release datum, de prijs, de specificaties en natuurlijk de aanbiedingen van deze nieuwe iPhone.

De nieuwe smartphone van Apple zal tal van nieuwe features krijgen, het is immers een heel nieuw model iPhone, anders als met de S-modellen welke we volgend jaar waarschijnlijk weer mogen verwachten. Het formaat van de iPhone 6 is ten eerste al anders dan we gewend zijn van Apple deze is namelijk gewijzigd in een 4,7-inch en een 5,5-inch model, twee nieuwe iPhones dus.


– Lancering iPhone 6: 9 september 19:00 uur Nederlandse tijd
– iPhone 6 releasedatum: 19 september 2014
– iPhone 6 formaat: 4,7 en 5,5-inch
– Prijs van de iPhone 6: €100 euro meer dan de huidige modellen
– A8-processor, verbeterde camera, 128GB (5,5-inch model)
– Materiaal: saffierglas en LiquidMetal
– mogelijk hartslag-oordopjes


iPhone 6 release datum

De release datum van de iPhone 6 zal volgens de laatste berichten op vrijdag 19 september 2014 zijn, dit is naar buiten gebracht door verschillende betrouwbare bronnen, mogelijk dat 19 september de nieuwe iPhone eerst in Duitsland in de winkels ligt en een week daarna zal Nederland gaan volgen. De iPhone 6 zal in twee uitvoeringen verkocht gaan worden namelijk de 4,7-inch en de 5,5-inch uitvoering, buiten dat deze iPhones qua formaat verschillen zullen ook de specificaties van beide smartphones anders zijn.

De iPhone 6 is de opvolger van de iPhone 5s, of Apple ook komt met een opvolger van de iPhone 5c welke gelijk met de 5s werd gelanceerd is op dit moment nog niet duidelijk. Apple heeft overigens de iPhone 6 nog niet officieel aangekondigd dit werd wel verwacht toen Apple het jaarlijkse WWDC-evenement in juni organiseerde.


iPhone 6 display

Het display van de iPhone 6 wordt groter dan dat we tot nu toe gewend zijn van Apple, de iPhone 5s heeft een display van 4-inch maar de kleinste iPhone 6 zal 4,7-inch gaan worden, de grote iPhone krijgt een display van 5,5-inch dit is qua grote dus een flinke toename. De productie van de 4,7-inch iPhone is inmiddels al begonnen hiermee werd in juni gestart, de productie van het 5,5-inch model zal in juli gaan beginnen.

Hieronder in de video kan je de verschillen zien in de formaten van de iPhones, je ziet een 4-inch, een 4,7-inch en de 5,5-inch iPhone. De laatste twee zijn overigens dummy’s.


iPhone 6 design

Over het design van de iPhone is al veel geschreven en wat nu precies het design van de nieuwe iPhone gaat worden is eigenlijk nog steeds niet bekend, er duiken op het internet overal foto’s van de nieuwe smartphone van Apple op maar het blijft dus nog steeds gissen.

iPhone 6

iPhone 6 specificaties

De specificaties van de iPhone 6 komen langzaam naar buiten, we weten inmiddels dat de A8-procesor ingebouwd wordt, er net als in de iPhone 5s een vingerafdrukscanner op de nieuwe iPhone komt, de camera zal weer verbeterd worden, het werkgeheugen zou 1GB zijn en op de 5,5-inch versie komt een beeldstabilisator. Verder zal de iPhone 6 een beeldscherm van saffier krijgen dit heeft als grote voordeel dat het scherm stukken minder gevoelig is voor breuk en krassen door dat saffier een bijzonder hard materiaal is, verder is saffier makkelijker te produceren dan het gorillaglas wat nu nog gebruikt wordt door Apple.


Camera

Een functie op de smartphones van tegenwoordig welke steeds belangrijker wordt is wel de camera, Apple heeft de camera van de iPhone 6 dus ook weer flink verbeterd. Zoals het er nu naar uit ziet zou de camera 10 megapixels krijgen met een f/1.8-diafragma en zal de sensor verbeterd worden. De 5,5-inch uitvoering zou ook een beeldstabilisator krijgen waardoor er scherpere foto’s en video’s gemaakt kunnen worden.


De iPhone 6 prijzen

De prijs van de iPhone 6 zal waarschijnlijk iets duurder zijn dan de prijs van de iPhone 5s toen deze net uitkwam in Nederland, we hebben hier de mogelijke iPhone 6 prijzen online gezet.

– iPhone 6 met 16GB: €749
– iPhone 6 met 32GB: €849
– iPhone 6 met 64GB: €949


M7-processor

Apple zal de M7-processor met de vingerafdrukscanner verder gaan verbeteren, deze twee opties troffen we ook al op de iPhone 5s aan. Met de komst van de M7-processor werd het mogelijk om fitness en gezondheids-apps veel intensiever te gebruiken de M7-processor kan automatisch je lichaamsbeweging meten hierbij is het niet meer nodig dat Apps continu op de achtergrond blijven draaien dit bespaart weer een hoop energie. Apple is bezig om meer te gaan doen op het gebied van gezondheid, dit zullen we ook gaan zien als later dit jaar de iWatch uit gaat komen.


Waarom iPhone 6 kopen ?

Waarom zou je de iPhone 6 kopen ? Een reden waarom je de iPhone 6 zou kunnen gaan kopen is dat je een iPhone koopt met een groter beeldscherm, maar ook als je gaat voor snelheid en een goede camera.


iOS 8 en de iPhone 6

Gelijk met de lancering van de iPhone 6 zal Apple zoals gebruikelijk is ook weer een nieuw iOS uitbrengen dit keer is het iOS 8 en hier zitten natuurlijk weer tal van nieuwe features in. iOS 8 zal ook beter gaan samenwerken met de nieuwe versie van OS X.


Recente iPhone 6 artikelen

[posts taxonomy=”post_tag” tax_term=”iphone-6,iphone-6-camera,iphone-6-concept-video,iphone-6-display,iphone-6-foto,iphone-6-kopen,iphone-6-lte-advanced,iphone-6-prijs,iphone-6-prijzen,iphone-6-release,iphone-6-release-datum,iphone-6-release-datum-duitsland,iphone-6-scherm,iphone-6-specificaties,iphone-6-vs-iphone-5s,iphone-6-weersomstandigheden”]

Een reacti

  1. Lijkt nu toch allemaal wel op z’n plek te vallen. Eerste foto’s (of renders) van hoesjes met iPhone 6 staan al online zie ik. Mooi compleet overzicht trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *