Home / Apple nieuws / 10 september… wat gaat Apple aankondigen ?
10 september Apple evenement

10 september… wat gaat Apple aankondigen ?

Op dinsdag 10 september is het dan eindelijk weer zover, het Apple evenement staat op deze datum gepland. Wat kunnen we op 10 september verwachten van Apple ? Er wordt al flink gespeculeerd op het internet over de nieuwe producten die Apple ons gaat aankondigen.

iPhone 5S

iPhone 5SZo zullen er 2 nieuwe iPhone’s aangekondigd worden, te weten de iPhone 5S, dit wordt de opvolger van de iPhone 5 en zal een snellere processor krijgen en beter beveiligd worden doordat deze iPhone ontgrendeld moet worden doormiddel een vingerscanner. Ook qua fotografie is de iPhone 5S weer een behoorlijk stap verder dan zijn voorgangers, zo krijgt de iPhone 5S een dubbele flitser zodat er ook in het donker goede foto’s geschoten kunnen worden en is de iPhone 5S voorzien van een 12 of 13 megapixel camera.

iPhone 5C

Verder zal er een budget-iPhone worden aangekondigd met de naam iPhone 5C, deze goedkopere-iPhone moet het midden segment van de smartphone markt gaan bedienen, een markt waar Apple eigenlijk nog niet eerder actief was, of het moet zijn met de iPhone 4, deze wordt tegenwoordig ook voor een zacht prijsje verkocht, alleen loop je dan nog wel met een iPhone die de techniek van enkele jaren geleden aan boord heeft rond. De iPhone 5C zal een behuizing van plastic hebben en wordt in verschillende kleuren op de markt gebracht. De iPhone 5C zal een 4-inch display krijgen, verdere specificaties zijn op het moment nog niet bekend.

iPad 5

Ook op iPad gebied zullen we weer iets nieuws mogen verwachten zo zal er naar alle waarschijnlijkheid een iPad 5 aangekondigd worden. Deze nieuwe iPad 5 zal er qua design hetzelfde uit gaan zien als de iPad mini, de rand om het scherm is een stuk smaller dan dat van de huidige iPad’s. De iPad 5 zal een resolutie van 2048 x 1536 pixels produceren en zal 33% lichter worden dan de iPad 4.

iPad mini 2

Ook de iPad mini zal worden vervangen door de iPad mini 2 maar of deze nieuwe iPad mini ook al op 10 september zal worden aangekondigd dat is nog twijfelachtig, ook wat de specificaties betreft worden er nogal tegenstrijdige berichten geschreven zo zou de iPad mini 2 een retina display krijgen, maar dit is nog nergens bevestigd.

iOS7

iOS7En dan is er natuurlijk de iOS upgrade waar iedereen naar uitkijkt, iOS6 wordt vervangen door iOS7. Met ontwerper Jonathan Ive is er een nieuw uiterlijk ontstaan. Er is gekozen voor het lettertype Helvetica Neue zodat het er net weer allemaal wat strakker en frisser uit komt te zien. Met iOS 7 heeft Apple geprobeerd om de iPhone makkelijk bedienbaar te maken.

Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd zo wordt de vingerscanner ondersteunt in iOS7, er komt een heel nieuw Control Center, het Berichtencentrum is vernieuwd je ziet nu ook of er files staan, het weerbericht is te zien en de belangrijkste gebeurtenissen van de betreffende dag worden getoond. Ook op foto gebied zal iOS7 velen verbeteringen laten zien zo is Fotostream geupdate het wordt nu nog makkelijker om foto’s te delen en overzichtelijk op te slaan. Ook Safari is onder handen genomen het ziet er allemaal een stuk strakker uit en de bediening is op een aantal punten gewijzigd.

iOS 7 zal beschikbaar zijn voor de iPhone 4, 4s en 5, de iPad 2, 3 en 4, de iPad Mini en de vijfde generatie iPod Touch.

Check Also

smartphone

3 tips om een passend telefoonabonnement uit te zoeken

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe iPhone van Apple te kopen? In dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *