dinsdag , 21 augustus 2018
Home / iPhone / iPhone 6 beter dan Samsung Galaxy S6?
iPhone 6

iPhone 6 beter dan Samsung Galaxy S6?

De twee bekendste topsmartphones van dit moment zijn waarschijnlijk de iPhone 6 van fabrikant Apple en de Samsung Galaxy S6. Maar welke is nu eigenlijk beter?
Qua uiterlijk zien we direct al forse verschillen. Waar de vorige iPhones soms van glas waren, is de iPhone 6 van metaal. De Samsung Galaxy S6 is van glas gemaakt. Dit glas is het zogenaamde GorillaGlass en is erg stevig. Bang zijn voor krassen is dus niet nodig, bij normaal gebruik zou het krasbestendig moeten zijn. Bovendien heeft de iPhone 6 meer ronde vormen, de Galaxy S6 is iets vierkanter.
Beide toestellen kunnen thuis afgeleverd worden; je kunt de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S6 online bestellen.

Een bekend verschil is uiteraard die in besturingssysteem. Op de Samsung Galaxy draait het welbekende Android, versie 5. Voordeel hiervan is de grote mate van aanpasbaarheid. Vrijwel alles is aan te passen, zij het niet met de ingebouwde functies dan kan het wel met een eenvoudig te verkrijgen zogenaamde custom rom. Op de iPhone draait Apple’s eigen besturingssysteem iOS 8 wat veel meer gesloten is. Apps zijn enkel met goedkeuring van Apple te installeren en behalve de ingebouwde instellingen is er verder niet veel te veranderen. Voor sommigen is dat een nadeel, maar velen prijzen Apple juist hierom aangezien de toestellen dus altijd hetzelfde werken en ook altijd goed werken. Het systeem van Android is veel opener waardoor het bij onzorgvuldig gebruik kwetsbaarder kan zijn.

Als we puur kijken naar de specificaties dan verslaat de Galaxy S6 de iPhone 6 met gemak. Het scherm is groter, de processor is sneller, er zit meer geheugen en opslag in, de beide camera’s zijn beter en de accu is groter. Kortom: het hangt vooral van de persoonlijke voorkeur qua besturingssysteem af welk toestel de voorkeur geniet.

Check Also

iPhone 6

Een iPhone batterij die een week meegaat

De ontwikkeling van iPhones gaat enorm snel. Sinds de eerste iPhone in 2007 worden we …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *