Home / iPhone / Blaas je oude iPhone nieuw leven in met deze 4 tips!

Blaas je oude iPhone nieuw leven in met deze 4 tips!

Wanneer je een nieuwe telefoon koopt vergeet je je oude toestel vaak al snel. Hij ligt ergens opgeborgen in een la of ligt ergens ver weggestopt waar je hem nooit meer tegen komt. Eigenlijk zonde van je oude smartphone, want vaak werkt het toestel wel nog goed. Omdat wij van smartphone-tools.nl het erg jammer vinden dat er zo veel oude toestellen liggen weg te rotten, zetten we hier vier leuke manieren om je oude iPhone te gebruiken op een rijtje.

2 manieren voor in de auto
Je oude iPhone kan erg goed van pas komen in de auto. Zo kun je bijvoorbeeld erg gemakkelijk je oude toestel gebruiken als navigatiesysteem. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een carkit om je iPhone in op te hangen en je kunt je toestel direct gebruiken als navigatie. Met Kaarten (Apple maps) of Google Maps kun je eenvoudig je route instellen en deze apps geven duidelijke aanwijzingen hoe je moet rijden.

Een andere manier om je oude iPhone in de auto te gebruiken is als dashcam. Een dashcam is een camera die je voor op je dashboard zet zodat deze alles filmt wat er voor je gebeurt. Beelden van dit soort camera’s zie je vaak op het internet verschijnen na een crash en dat is ook precies waar de camera’s voor bedoelt zijn. Met beeldmateriaal kun je namelijk veel gemakkelijker geld terug krijgen van de verzekering wanneer je een ongeluk hebt gehad. Zo kan je oude toestel je nog geld en tijd besparen ook.

2 manieren voor in huis
Thuis kun je je oude iPhone ook nog erg goed gebruiken. Een interessant voorbeeld hiervan is om je iPhone als router te gebruiken. Met je iPhone kun je namelijk een wifi-netwerk opzetten. Zo kun je bijvoorbeeld ook de zolder van je huis voorzien van goede wifi door je oude toestel op de eerste verdieping neer te leggen. Een nadeel hiervan is echter wel dat je iPhone altijd aan de oplader moet liggen want je telefoon gebruikt natuurlijk wel stroom, maar een nieuwe router kopen zal duurder zijn.

Ten slotte kun je je iPhone ook gebruiken als afstandsbediening voor je tv. Niet alle tv’s kunnen worden bestuurd met een smartphone, maar de nieuwste modellen hebben hier geen moeite mee. Met behulp van een simpel appje kun je je tv aan, uit, harder en zachter zetten. Ook kun je van zender wisselen (werkt alleen bij analoge tv) en het menu gebruiken van tv. Je afstandsbediening hoef je hierdoor nooit meer kwijt te zijn, want met je oude toestel als afstandbediening voor je tv heb je twee afstandsbedieningen!

Mocht je nog een oud toestel hebben liggen dat niet meer (goed) werkt, maar ben je geïnspireerd om je oude toestel toch te gebruiken? Repareer dan je oude toestel. Hiervoor heb je nieuwe iPhone onderdelen nodig welke je kunt bestellen bij smartphone-tools. Dus haal je oude iPhone uit de la en blaas je oude toestel nieuw leven in.

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *