Home / Apple nieuws / Apple wijzigt App-Store voorwaarden voor iOS 8
iOS 8

Apple wijzigt App-Store voorwaarden voor iOS 8

Richtlijnen App-Store in iOS 8

Apple heeft de richtlijnen van de App Store gewijzigd in aanloop naar de lancering van iOS 8. In deze richtlijnen probeert Apple misbruik van nieuwe iOS 8-functies tegen te gaan. In de gewijzigde documentatie staan onder andere regels voor apps die HomeKit, HealthKit en extensies gebruiken in iOS 8.

Voor adverteerders is het niet toegestaan om gezondheids- en huisdata te gebruiken voor reclameberichten. Apps mogen HomeKit alleen gebruiken als er naar de privacyvoorwaarden verwezen wordt, waarin duidelijk vermeld staat wat de ontwikkelaar mogelijk met je huisgegevens doet.
HealthKit-apps moeten voldoen aan de wetten van het land waar de app beschikbaar is. HealthKit-applicaties mogen geen data opslaan in iCloud. Verder mogen de apps zonder jouw toestemming geen gezondheidsdata delen met derden. De gezondheidsdata moet op de iPhone blijven staan, tenzij jij er zelf voor kiest om het met een ander te delen.

Healthkit is een gezondheidsplatform dat Apple gaat introduceren in iOS 8. Met Healthkit kunnen iPhone-gebruikers hun gezondheid in de gaten houden via bijvoorbeeld een dieet, de bloeddruk, de hartslag het gewicht en andere medische informatie.

De nieuwe richtlijnen zijn hier te lezen.

Apple zal iOS 8 lanceren tijdens het iPhone-event op 9 september op dit event zal de iPhone 6 worden aangekondigd en er is een kleine kans dat we ook iets krijgen te zien van de iWatch.

Check Also

Simkaarten

Apple toestel met prepaid simkaart voordelig?

Als we een nieuwe smartphone aanschaffen, kopen we vaak een bundel met daarbij een abonnement. …

Een reacti

  1. Nou wat ze gewijzigd hebben weet ik niet, maar ze hebben een vette bug geïntroduceerd. Als ik een app download verschijnt inderdaad de melding dat ik eerst akkoord moet gaan met de vernieuwde voorwaarden. Als ik dan akkoord ga komt de melding dat de betreffende app wordt gedownload. Prima zul je denken. Maar voordat hij gaat downloaden komt ie opnieuw met het verzoek akkoord te gaan. Inmiddels zo’n 20 keer verder heb ik het opgegeven. Zelfs als ik alle 38 of 39 pages eerst doorblader en pas aan het einde akkoord geef, doet het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *