zaterdag , 23 september 2023
Home / iPhone / Zo voorkom je een hoge telefoonrekening in het buitenland

Zo voorkom je een hoge telefoonrekening in het buitenland

De vakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat veel mensen naar het buitenland vertrekken. Lekker genieten van het mooie weer tijdens een vakantie in Spanje, cultuur snuiven in Italië of op stedentrip in Málaga. Maar een vakantie in het buitenland, kan een gevaar zijn voor je telefoonrekening als je niet goed oplet!
Dit artikel geeft jou enkele tips om je telefoonkosten voor mobiel internet en bellen in het buitenland onder controle te houden. Zo kom je niet voor verassingen te staan als je weer thuis bent. Je wilt jouw vakantiepret toch niet laten bederven?

Zet dataroaming uit en gebruik de WiFi
Waarschijnlijk ben je gewend dat je in Nederland overal gebruik kan maken van mobiel internet. Via 3G of 4G check jij de laatste Facebook updates, stuur je een appje of kijk je het laatste nieuws op je smartphone. In het buitenland kun je ook gebruik maken van mobiel internet, dit wordt dataroaming genoemd. Maar mobiel internet in het buitenland is ontzettend duur en kan snel tot hoge kosten leiden. Dit komt doordat in het buitenland een buitenlandse provider alle diensten overneemt. En deze rekent de kosten die daarvoor gemaakt worden, door aan jouw provider. En deze kosten zie je dus terug op jouw telefoonrekening!

Zet daarom voordat je op vakantie gaat de dataroaming uit. Wil je toch gebruik maken van het internet, dan doe je er verstandig aan om WiFi te gebruiken. Op veel vakantiebestemmingen zijn er tegenwoordig WiFi spots waar je gebruik van kunt maken. De ene keer gratis, de andere keer tegen een kleine vergoeding. Kijk ook eens of je WiFi hebt als je ergens een hapje gaat eten, of misschien heeft jouw hotel wel WiFi.

Bellen en sms’en in het buitenland
De kosten voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland verschillen per provider en per land waar je verblijft. Om kosten te besparen, is het raadzaam om het bellen, sms’en en internetten tot een minimum te beperken. Vergeet ook niet dat jij betaalt als jij gebeld wordt. Jij betaalt namelijk alle kosten van de Nederlandse grens tot aan jouw vakantieadres in het buitenland. Een goede tip is om Skype te gebruiken als je WiFi tot je beschikking hebt. Dit is gratis en je kunt elkaar nog zien ook!

Aan het ontvangen van een sms in het buitenland zijn geen kosten verbonden. Het versturen van een sms kost wel geld, de kosten hiervan zijn net als bij bellen en het gebruik van mobiel internet, afhankelijk van de aanbieder en land. Tip: gebruik WhatsApp of Facebook Messenger als je WiFi hebt. Een goed alternatief voor de dure sms’jes!

Voordeelbundels op vakantie
Als je niet zonder kan en het thuisfront graag op de hoogte wil houden van jouw vakantieperikelen, dan kan een voordeelbundel uitkomst bieden. Met voordeelbundels kun je voordelig bellen, sms’en en internetten op jouw vakantiebestemming. Deze kun je afsluiten voordat je op vakantie gaat en opzeggen als je weer thuis bent. Let bij de voordeelbundels goed op het land waarin jouw voordeelbundel geldig is. Blijf ook het verbruik van deze voordeelbundels goed in de gaten houden, je wil natuurlijk niet over het limiet heen gaan!

Voicemail uitschakelen
Als je je voicemail niet perse nodig hebt op vakantie, doe je er slim aan om deze uit te schakelen. In het buitenland betaal jij namelijk de kosten vanaf het toestel van diegene die jou belt, tot aan jouw eigen mobieltje. Op deze manier kunnen voicemailberichten snel en ongemerkt in de kosten lopen zonder dat je dit in de gaten hebt. Schakel je voicemail daarom uit, dan kom je ook niet voor onaangename verassingen te staan.

Bron: UnitedConsumers

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Een reacti

  1. Voordat je op vakantie gaat kan je via internet een simkaart kopen. Zo kan je tegen een lage prijs internetten en bellen in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *