Home / iPhone 5s

iPhone 5s

iPhone 5sDe opvolger van de iPhone 5 is de iPhone 5s geworden en heeft een aantal flinke verbeteringen zoals een snellere processor de A-7 64-bit chip, een vingerafdrukscanner (Touch ID) en een verbeterde camera. De iPhone 5s is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Space Gray, Silver en Gold waarvan we alleen de kleur Silver kenden de andere twee kleuren zijn nieuw.

iPhone 5s A-7 processor

De iPhone 5s heeft net als alle eerder uitgebrachte iPhones een nieuwe chip gekregen, ditmaal de A-7 64-bit chip. Deze chip is weer stukken sneller en beter dan zijn voorgangers waardoor Apps supersnel opstarten en games er stukken mooier uit zien dan voorheen. De 64-bits kernel zorgt ervoor dat de snelheid en grafische kracht allebei zijn verdubbeld.

Design iPhone 5s

Het design van de iPhone 5s is hetzelfde gebleven als die van de iPhone 5, bij de iPhone 3GS en iPhone 4S kopieerde Apple ook het ontwerp van de iPhone 3G en iPhone 4. Als straks de iPhone 6 uitkomt dan kunnen we weer een nieuw ontwerp verwachten van Apple. Het enige wat wel veranderd is aan de iPhone 5s dat is de homeknop deze is nu voorzien van een vingerafdrukscanner. Geen gedoe meer met pincodes maar je legt je vinger op de homeknop en deze zal jouw vingerafdruk herkennen en zo de iPhone voor je ontgrendelen.

Dubbele True Tone-ledflitser

De iPhone 5s heeft een verbeterde camera gekregen met een f/2.2-diafragma en een sensor die 15 procent groter is dan de sensor van de iPhone 5. Dankzij de True Tone-flitser is het nu mogelijk om ook onder slechtere lichtomstandigheden mooie foto’s te maken. Verder heeft Apple de software aangepast waardoor het de camera een stuk krachtiger maakt. In videomodus filmt de iPhone 5s met 120 frames per seconden. Ook is het mogelijk om de camera in burst mode te zetten je kunt dan 10 foto’s vlak na elkaar maken.

iPhone 5s met M7-processor, de bewegingscomputer

De nieuwe iPhone 5s is uitgerust met een speciale motion coprocessor welke continu bewegingsdata kan registreren, de geregistreerde data is beschikbaar voor allerlei apps welke gebruik maken van deze informatie zoals hardloop-apps.

iPhone 5s en het 4G-netwerk

De iPhone 5s ondersteunt het snelle 4G-netwerk welke inmiddels in Nederland uitgerold wordt. De voorganger van de iPhone 5s was nog niet helemaal voorbereid op het 4G-netwerk deze werkte nog op de 1800MHz band. De iPhone 5c ondersteund overigens ook het snelle 4G-netwerk.

Vingerafdrukscanner – Touch ID

De verandering welke toch wel het meest besproken is, is de vingerafdrukscanner welke is ingebouwd in de iPhone 5s, de metalen ring in de homeknop registreert en herkend jouw vingerafdruk en zal zo de iPhone 5s ontgrendelen. De homeknop is van saffier gemaakt dus deze zal geen krassen krijgen dit is natuurlijk wel belangrijk als je vingerafdruk wordt gescand.

De vingerafdrukscanner kan ook gebruikt worden om apps aan te schaffen in de App Store en voor apps die betalingsmogelijkheden bieden. De vingerafdrukscanner van de iPhone 5s herkend meerdere vingerafdrukken je kunt jouw iPhone 5s dus ook door andere personen laten ontgrendelen. Het is overigens ook mogelijk om nog gewoon een pincode in te voeren om jouw iPhone te ontgrendelen. De vingerafdrukken worden versleuteld opgeslagen op jouw iPhone en worden niet doorgestuurd naar Apple.

iPhone 5s aanbiedingen

Hier beneden hebben wij de beste iPhone 5s aanbiedingen voor je online gezet, er zijn alweer aanbiedingen waarbij je de iPhone 5s gratis krijgt.

iPhone 5 T-Mobile
iPhone 5 voor €25,- per maand
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s aanbieding voor €101,-
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Studentmobiel
iPhone 5s vanaf €24,- p. maand
iPhone 5 kopen
Algebeld iPhone 5
iPhone 5 uit voorraad leverbaar
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Phoneshop
iPhone 5 €63,- i.c.m. abonnement
iPhone 5 kopen
iPhone 5 2call
iPhone 5 vanaf €66 euro
iPhone 5 kopen