donderdag , 1 juni 2023
Home / iPhone / Een iPhone batterij die een week meegaat
iPhone 6

Een iPhone batterij die een week meegaat

De ontwikkeling van iPhones gaat enorm snel. Sinds de eerste iPhone in 2007 worden we elk jaar weer verrast door nieuwe Apple telefoons die dingen kunnen die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Het enige dat nooit echt veel beter is geworden is de batterijduur van de iPhone. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Een Engels bedrijf heeft een nieuw soort batterij ontwikkeld die een week lang mee zou moeten gaan.

Batterij op waterstof

Volgens The Telegraph heeft het Britse Intelligent Energy namelijk een iPhone batterij gemaakt die op waterstof werkt. Er komt energie vrij wanneer het waterstof zich met zuurstof vermengt. Dit is op zich niet nieuw, maar Intelligent Energy heeft dit soort batterij zo compact weten te maken dat het in de iPhone 6 past. De enige aanpassing zijn een paar sleufjes voor de afvoer van de waterdamp die bij het proces vrijkomt.

Pas over twee jaar beschikbaar

We hebben slecht nieuws als je staat te juichen omdat je dagelijkse gehannes met opladers eindelijk voorbij is. Het duurt waarschijnlijk nog zo’n twee jaar voordat deze batterij voor consumenten beschikbaar is. Volgens het bedrijf zijn ze klaar om de batterijen in productie te nemen. Hun partner dient slechts op de knop te drukken om dit in gang te zetten.

Apple lijkt erbij betrokken

Wie die partner is? Men gaat er van uit dat dit Apple zelf is. Apple houdt zoals altijd de kaken stijf op elkaar en wil dus ook niets zeggen over een officiële samenwerking met Intelligent Energy. Wel is bekend dat Apple een aantal patenten bezit voor batterijen op waterstof. De uitvinding van het Engelse bedrijf lijkt dus prima te passen binnen de ambities van Apple.
Het is dus helaas nog even wachten voor onze sores met lege accu’s voorbij zijn. Maar er is eindelijk licht aan het eind van de tunnel, dat is zeker!

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *