Home / iPad / Succes iPad Mini ten koste van de 9,7-inch iPad
iPad Mini

Succes iPad Mini ten koste van de 9,7-inch iPad

De 9,7-inch iPad verkopen stagneren sinds de komst van de iPad mini, in Japan en de Verenigde Staten zijn de verkopen zelfs afgenomen. Dit blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau IDC. De iPad mini is sinds oktober te koop, de verkoop van de iPad’s is met maar liefst 48,1 procent gestegen waarvan het 9,7 inch-tablet 1,8 procent voor zijn rekening nam.


Buiten dat Apple meer concurrentie heeft van andere tablet fabrikanten is de iPad mini dus ook sterk verantwoordelijk voor de magere groei van de 9,7-inch iPad. De reden hiervoor is dat de iPad mini 170 euro goedkoper is dan zijn grotere broer. In het laatste kwartaal van 2012 werden er in de Verenigde Staten en Japan minder iPad’s verkocht dan het jaar ervoor, terwijl in Europa de iPad verkoop met 17 procent toenam.

Uit de cijfers van IDC kwam naar voren dat in het vierde kwartaal van 2012 er 15,7 miljoen 9,7 inch iPads zijn verkocht, Apple liet onlangs weten dat er in totaal 22,9 miljoen iPad’s verkocht zijn, een simpel reken sommetje leert ons dat er van de iPad mini dus 7,2 exemplaren over de toonbank zijn gegaan en dat in de 2 maanden dat de iPad mini te koop was.

De groei van de 9,7-inch iPad liep al sterk terug ook zonder de komst van de iPad mini. In het eerste kwartaal van vorig jaar werden er nog 152 procent meer 9,7 inch iPads verkocht dan in 2011. In het tweede kwartaal van 2012 was dit 84 procent en in het derde kwartaal 26 procent.

Tim Cook heeft laten weten dat we ons niet druk hoeven maken over het kannibalisatie van Apple’s eigen produkten, zo zei Cook als wij het zelf niet doen dan doet de concurrentie het wel. Hij voegde daar nog aan toe dat er meer iPad’s over de toonbank gingen dan dat pc-marktleider HP, PC’s heeft verkocht. De tablet markt blijft maar groeien ten koste van de PC-verkopen, ook de consumenten die nooit eerder een PC hebben gehad zien het nut van een tablet wel in.


iPhone 5 T-Mobile
iPhone 5 voor €25,- per maand
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s aanbieding voor €101,-
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Studentmobiel
iPhone 5s vanaf €24,- p. maand
iPhone 5 kopen
Algebeld iPhone 5
iPhone 5 uit voorraad leverbaar
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Phoneshop
iPhone 5 €63,- i.c.m. abonnement
iPhone 5 kopen
iPhone 5 2call
iPhone 5 vanaf €66 euro
iPhone 5 kopen

Check Also

iPad-Air

Nieuwe iPad zal hetzelfde design en display krijg als huidige iPad Air

De tweede versie van de iPad Air zal er qua design niet anders uit zien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *