Home / Apple nieuws / Kwartaalcijfers Apple Q3: Meer iPhones verkocht
kwartaalcijfers-Apple-2014

Kwartaalcijfers Apple Q3: Meer iPhones verkocht

Apple heeft de kwartaalcijfers over Q3 2014 bekendgemaakt, deze periode loopt over de maanden april, mei en juni 2014. In dit kwartaal is duidelijk te zien dat de verkopen na de dure feestdagen weer zijn aangetrokken.

De omzet van Apple was over deze periode 37,4 miljard dollar en de nettowinst bedroeg 7,7 miljard dollar.
De verkoopcijfers zijn:
[list style=”check”]

  • 35,2 miljoen iPhones
  • 13,2 miljoen iPads
  • 4,4 miljoen Macs
  • 2,9 miljoen iPods
[/list]

Apple verkocht meer iPhones maar minder iPads
Apple heeft het laatste kwartaal behoorlijk meer iPhones weten te verkopen, namelijk 35,2 miljoen een jaar eerder waren dat er nog 31,2 miljoen. In het derde kwartaal is altijd een daling in het aantal iPhone-verkopen te zien, de reden hiervoor is dat de iPhone in dat kwartaal al wat langer in de winkels ligt en de consument de aankoop van een nieuwe iPhone nog even uitstelt tot er weer een nieuw model op de markt is.

De stijging van het aantal iPhone-verkopen komt mede door de landen Brazilie, Rusland, India, en China.

Minder iPads verkocht
Met de verkopen van de iPad gaat het een stuk minder, Apple verkocht in de afgelopen periode 13,2 miljoen iPads, een jaar eerder waren dat er nog 14,6 miljoen. Dit zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat de tablet-markt verzadigd en de consumenten langer met een iPad doen en als er al een nieuwe iPad gekocht wordt gaat de oudere iPad naar een familielid of naar vrienden. De aangekondigde samenwerking tussen Apple en IBM zou mogelijk wel een gunstig effect op de iPad-verkopen kunnen hebben. Het zou er voor kunnen zorgen dat er in meerdere grote organisaties met de iPad gewerkt gaat worden.

Nog minder iPods verkocht
Zoals de laatste jaren zijn ook dit jaar de iPod-verkopen weer verder gezakt. Waar er vorig jaar nog 4,5 miljoen iPods over de toonbank gingen zijn er dit jaar 2,9 miljoen stuks verkocht in het laatste kwartaal. De reden mag duidelijk zijn, mensen hebben geen aparte MP3-speler nodig als je ook muziek en video’s op je iPhone of iPad kunt afspelen.

iPhone 6 zal voor record gaan zorgen
De iPhone 6 welke in september in de winkels moet liggen, zal zo is de verwachting voor een record gaan zorgen. Apple zou een omzet van 37 tot 40 miljard dollar gaan draaien, dat Apple het erg positief inziet met de iPhone 6 blijkt wel uit het feit dat Apple maar liefst 70 tot 80 miljoen nieuwe iPhones gaat produceren om aan de grote vraag van de iPhone 6 te kunnen voldoen.

Lees hier meer over de iPhone 6

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *