donderdag , 1 juni 2023
Home / iPad / iPad mini retina kost 12 dollar meer om te produceren
iPad Mini

iPad mini retina kost 12 dollar meer om te produceren

Als er dit jaar een iPad mini retina uit zal komen zal deze 12 dollar duurder zijn om te produceren dan de eerste iPad mini. iSuppli heeft berekend dat een retina scherm voor Apple 12 dollar meer zal gaan kosten, het retina display zal een resolutie van 2048 x 1536 pixels krijgen. 12 dollar lijkt niet veel maar dit zijn alleen de extra kosten voor het retina display, maar dat zijn niet de enige meerkosten want door het retina display zal de batterij eerder leeg zijn en dat wil de consument niet, dus zal er een betere batterij ingebouwd moeten worden.

Verder zullen er sterkere backlight-modules in de iPad mini retina moeten zitten om een betere helderheid te produceren. Het aantal leds moet toenemen, dit alles drijft de prijs van de iPad mini met ongeveer 30% omhoog. Nu kost de iPad mini nog $329 uitgaande van het goedkoopste model, maar de prijs van de iPad mini met retinascherm zal in de buurt van $429 komen.
De huidige iPad mini 16GB kost $188 dollar om te produceren (dit zijn de kosten zonder salarissen, transport en marketing), als de prijzen van de componenten hetzelfde blijven kost de iPad mini retina $200 om te produceren.

Als we alle verhalen mogen geloven dan komt er in 2013 een iPad mini retina met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Apple heeft met de eerste iPad mini een goede stap gezet, in 2013 zullen er tussen de 180 en 240 miljoen tablets verkocht gaan worden, waarvan er 45 tot 60 procent van het 7-inch formaat zullen zijn.

Google zal dit jaar komen met de Nexus 7 met een Full HD-scherm voor de prijs van $199, Samsung brengt nog een 8-inch tablet uit dus een iPad mini met retina scherm is geen overbodige luxe als Apple mee wil blijven doen in de 7-inch tablet-markt.

iMac leveranciersiMac 2013 aanbiedingenInfo & Bestel
Centralpoint
Centralpoint iMac 2013
iMac kopen

Check Also

iPad-Air

Nieuwe iPad zal hetzelfde design en display krijg als huidige iPad Air

De tweede versie van de iPad Air zal er qua design niet anders uit zien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *