Home / Mac / Nieuwe iMac 2013 deze week in de winkels
2013-imac

Nieuwe iMac 2013 deze week in de winkels

De nieuwe iMac 2013 kan je nog deze week kopen. Bij de aankondiging in oktober liet Apple nog weten dat de nieuwe iMac 2013 in november in de winkels zou moeten liggen. Apple zal dus vrijdag de iMac 2013 in de winkels moeten hebben staan om zijn belofte na te komen. Er gaan wel steeds meer geruchten in de rondte dat Apple problemen zou hebben met het leveren van de iMac 2013, dit zou mede komen door het lamineren van het scherm. De schermen worden in het Britse Cambridge op een nieuwe manier gelast. Deze nieuwe techniek moet het mogelijk maken twee materialen met elkaar te verbinden zonder beide materialen te hoeven smelten. De nieuwe iMac is slechts 5 mm dun en heeft hierdoor een indrukwekkend design.

Met het nieuwe scherm, zijn de reflecties met 75 procent teruggebracht. De iMac 2013 is totaal vernieuwd zowel qwa design als de supersnelle technologie, zo heeft de iMac een krachtigere Intel Core i7-processor, tot 3,4 GHz.

Ondanks dat de iMac een heel stuk dunner is geworden heb je standaard de mogelijkheid om 1 TB aan data op te slaan en is elke iMac nu standaard van 8 GB 1600-MHz geheugen voorzien. Je kunt ook kiezen voor een harde schijf van 3 TB dat is dus 50 procent meer opslagruimte dan tot nog toe mogelijk was op een iMac.

Als je echt het maximale wilt halen uit de 27-inch iMac dan kan je deze laten uitrusten met 768 GB flashopslag in plaats van een traditionele harde schijf. Flashopslag is tot drie keer sneller dan een traditionele schijf. Met Flashopslag start de iMac heel snel op.

Grafisch is de iMac een echte krachtpatser met de nieuwe NVIDIA GeForce grafische processors gebaseerd op de Kepler-architectuur, kunnen de grafisch veeleisende taken tot 60 procent sneller worden uitgevoerd. Ideaal om te gamen en jouw HD video’s te bewerken.

Verder heeft de nieuwe iMac twee Thunderbolt- en vier USB 3.0-poorten zodat je nog meer randapparatuur kunt aansluiten aan de nieuwe iMac.

Fusion Drive

Nieuw in de iMac is Fusion Drive dit is een innovatieve nieuwe opslagmogelijkheid die de snelheid heeft van flashopslag en de capaciteit van een harde schijf. De Fusion Drive is een combinatie van 128 GB flash en een harde schijf van 1 TB of 3 TB, dit resulteert in één opslagvolume met een intelligent bestandsbeheer voor een optimale lees- en schrijfsnelheid. Fusion Drive zet de meest gebruikte programma’s in de cache zodat als deze worden opgestart dit razendsnel gebeurt.

De iMac 2013 wordt standaard geleverd met OS X Mountain Lion en natuurlijk is iCloud geïntegreerd waardoor het gemakkelijker is dan ooit om je bestanden op je iMac, iPhone, iPad en iPod touch te synchroniseren.

Nieuwe iMac 2013 prijzen

De iMac 2013 21 inch met 2,7 GHz quad-core Intel Core i5 kun je kopen vanaf €1379 inclusief BTW (1139,67 exclusief BTW) en het 27 inch model met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 is er vanaf €1899 inclusief BTW (€1569,42 exclusief BTW).
De iMac bestellen kan hier.

iMac leveranciersiMac 2013 aanbiedingenInfo & Bestel
Centralpoint
Centralpoint iMac 2013
iMac kopen

Check Also

Mac Pro

Mac Pro nu verkrijgbaar

De Mac Pro is inmiddels overal te bestellen of te reserveren, gisteren lieten wij al …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *