Home / Mac / Beste internet voor op je Macbook
MacBook Pro

Beste internet voor op je Macbook

Het is handig om overal in Nederland gebruik te kunnen maken van je Macbook. Dat is immers het idee van een laptop: je kunt ‘m overal mee naartoe nemen. Maar welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk precies? Wat is de beste internet provider voor uw Macbook?
Er zijn een aantal diverse manieren om uw laptop met internet te verbinden. De oudste en bekendste manier is wellicht de dongel. Een dongel is in feite niets meer dan een USB stick met een simkaart. Op deze simkaart staat een internetbundel en de USB stick bevat informatie die nodig is om de laptop van die internetbundel gebruik te laten maken.

Een andere optie is tethering. U hebt wellicht al een smartphone met een internetabonnement. Deze kunt u een WiFi netwerk laten uitzenden, waarmee u met uw Macbook kunt verbinden. Uw Macbook stuurt vervolgens al het internetverkeer over de WiFi verbinding met de mobiele telefoon, die het vervolgens doorstuurt naar de provider. De Macbook maakt dan dus gebruik van de internetverbinding van de smartphone.
Dat zijn kort gezegd de twee opties. Andere opties zijn nog het gebruiken van WiFi netwerken zoals u waarschijnlijk thuis en wellicht op kantoor doet, maar deze zijn niet overal aanwezig.
Wat is nu de beste internet provider? Dat hangt eigenlijk geheel van uw situatie af. De ene provider biedt lagere prijzen en de andere provider heeft weer een betere dekking.

Tegenwoordig is er nog een andere factor die meespeelt: het aanbod van 4G. Er zijn vier Nederlandse providers die in het bezit zijn van een 4G frequentie en dus een 4G netwerk kunnen aanbieden: Vodafone, KPN, Tele2 en T-Mobile. Dat zijn ze allemaal, de overige 4G aanbieders maken gebruik van één van deze vier netwerken en delen dus dezelfde dekking. Merk wel op dat de internetsnelheid dan wel anders kan zijn; een dochterprovider kan bijvoorbeeld lagere internetsnelheden aan de klanten beloven en daardoor lagere prijzen bieden.
KPN heeft op dit moment landelijk een dekking van 98,2%. Vodafone komt daar redelijk dicht bij in de buurt met 92,4%. T-Mobile volgt met 61,3% op grote afstand en Tele2 sluit met 0% het hek. Zij hebben nog geen 4G netwerk.
Als u gaat voor de beste dekking dan zal de keuze dus op KPN vallen. Wanneer u voor de laagste prijs gaat dan is T-Mobile (en later Tele2) wellicht een goede keuze vanwege het lagere marktsegment.

Check Also

Mac Pro

Mac Pro kopen kan vanaf 19 december

Dat de Mac Pro deze maand verkocht zou gaan worden dat was wel al duidelijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *