zaterdag , 23 september 2023
Home / iPad / iPad verliest marktaandeel aan Android

iPad verliest marktaandeel aan Android

Lange tijd is de iPad van Apple de nummer 1 geweest op tabletmarkt, maar volgens analisten schijnt die tijd snel te veranderen. De concurrentie van Android komt opzetten, de iPad leverde het laatste kwartaal 14% marktaandeel in. Als deze lijn zich doorzet en volgens onderzoekbureau ABI Research zou dat gaan gebeuren dan zullen er volgend jaar meer andere tablets dan iPad’s verkocht gaan worden.

Apple blijft wel de meeste winst maken op de verkoop van de iPad, het laatste kwartaal was 55% van de verkochte tablets een iPad, 44% was een Androidtablet. Android komt duidelijk opzetten op de tabletmarkt.

In 2010 kwam de eerste tablet de iPad op de markt en sindsdien is de iPad marktleider geweest, maar door de inhaalslag van de Android tablets en de goedkopere prijzen die voor deze tablets berekend worden moet Apple het qwa marktaandeel straks gaan afleggen. Ook de komst van de vorige maand gelanceerde iPad Mini heeft weinig invloed gehad op het marktaandeel van Apple in de tabletmarkt.

Net als met de nieuwe iPhone 5 is ook de nieuwste iPad niet heel vernieuwend het zijn kwalitatief natuurlijk perfecte apparaten maar ze worden straks ingehaald door Androidtablets die inmiddels al meer kunnen en meer mogelijkheden bieden.

iMac leveranciersiMac 2013 aanbiedingenInfo & Bestel
Centralpoint
Centralpoint iMac 2013
iMac kopen

Check Also

iPad-Air

Nieuwe iPad zal hetzelfde design en display krijg als huidige iPad Air

De tweede versie van de iPad Air zal er qua design niet anders uit zien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *