donderdag , 1 juni 2023
Home / Apple nieuws / Mobiel bellen steeds meer verdrongen door mobiel internet

Mobiel bellen steeds meer verdrongen door mobiel internet

Mobiel bellen, het is in korte tijd veranderd van modern naar bijna ouderwets. Het bellen met de telefoon wordt steeds meer verdrongen door het gebruik van mobiel internet. Met name de grote telecombedrijven hebben last van deze verschuiving. Zij zien steeds vaker afnemers van dure belbundels overstappen naar goedkope sim only abonnementen.

Grote telecombedrijven profiteren nog niet van verschuiving
Steeds meer mensen gebruiken mobiel internet om met elkaar te communiceren. Sms-en wordt bijna geheel verdrongen door diensten als WhatsApp. De grote telecombedrijven weten nog niet genoeg te profiteren van de stijging in gebruik van mobiel internet om de daling in het telefoneren op te vangen. De uitrol van het 4G-netwerk brengt wel nieuwe kansen. De verwachting is dat hierdoor bellen via het internet explosief zal toenemen. De telecombedrijven zullen waarschijnlijk hun abonnementsstructuren aanpassen. Klanten mogen dan onbeperkt bellen en sms-en, maar ze betalen wel meer voor hun datagebruik.

Winst en omzet onder druk
De inkomsten van de grote aanbieders staan al jaren onder druk. Van alle 19 kwartalen tot 2014 toonden er maar 5 een omzetgroei voor hun sector. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Niet alleen de omzetten dalen, ook de winst staat onder druk. Dit ligt voor een deel in de verschuiving naar mobiel internet. Voor een andere deel ligt dit in het feit dat er steeds meer marktaandeel wordt afgesnoept door goedkopere kleinere providers. De grote aanbieders proberen dit tegen te gaan door steeds meer extra’s te bieden bij hun abonnementen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van eigen muziekdiensten.
Ziggo
Omzetontwikkeling in de telecombranche
De mobiele markt is een roerige markt die steeds in beweging is. De verwachting is dat zeer binnenkort een omslagpunt wordt bereikt. Mobiel internet is dan de grootste inkomstenbron voor de telecomaanbieders. Maar of die inkomsten hoog genoeg zullen zijn om het gemis in inkomsten uit mobiel bellen op te vangen, dat is nog maar de vraag.

Check Also

iPhone 6 bestellen nu al mogelijk

iPhone 6 bestellen nu mogelijk Aanstaande vrijdag zal de iPhone 6 en de iPhone 6 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *