zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / iPod classic is razend populair op online veilingsites

iPod classic is razend populair op online veilingsites

De iPod classic lijkt ineens weer helemaal in. De iPod blijkt voornamelijk op eBay razend populair twee maanden na de definitieve uitfasering van het apparaat. De iPod classic is definitief uit het assortiment van Apple verdwenen en sinds dat moment zijn er op eBay al ruim 3000 exemplaren van deze mp3 speler verkocht. De iPod classic wordt op dit moment aangeboden voor honderden euro’s meer dan het apparaat voorheen werd aangeboden. De bedragen lopen zelfs op tot wel 850 euro, dit bedrag is vele malen hoger dan het bedrag waarvoor de iPod aanvankelijk door Apple werd verkocht. Er worden verschillende modellen verkocht, ook gebruikte iPods die door Apple zijn gerepareerd. Ook deze modellen worden aanzienlijk duurder op de veilingsites aangeboden.

De iPod classic is populair onder mensen die zoeken naar een mp3 speler met simpele functionaliteiten en die niet op zoek zijn naar een moderne iPod met vele mogelijkheden. De klassieke iPod is alleen bedoeld voor muziek, dit in tegenstelling tot vele andere Apple-apparaten die over veel meer functies beschikken. De mogelijkheden worden groter zoals ook blijkt met de nieuwe mogelijkheden van de nieuwe iPhone 6. De iPod classic heeft een standaard opslagruimte van 160 GB, dit is ruim voldoende voor vele muziekliefhebbers.
Door CEO Tim Cook werd in een gesprek aangegeven dat een gebrek aan onderdelen uiteindelijk de ondergang van de iPod classic is geweest. Het werd te lastig om de onderdelen te verzamelen die nodig waren voor de iPod classis en daarom werd de populaire mp3-speler uit het assortiment gehaald. Het apparaat verkocht ook al tijden matig, er was voor Apple dus geen reden om de iPod classic opnieuw te introduceren volgens iPhoneaanbiedingen.com. De iPod Touch is de ‘opvolger’ van de classic, dit apparaat verkoopt momenteel ook matig. Dit zou kunnen liggen aan de populariteit van de iPhone die naast bellen en internetten ook vrijwel dezelfde functies als de iPod biedt.

Check Also

iOS 8 maakt iPhone 4s trager

Gisteren is iOS 8 uitgekomen, en deze nieuwe versie is ook beschikbaar voor de iPhone …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *