zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / Apple toestel met prepaid simkaart voordelig?
Simkaarten

Apple toestel met prepaid simkaart voordelig?

Als we een nieuwe smartphone aanschaffen, kopen we vaak een bundel met daarbij een abonnement. Het voordeel is dan dat je dit toestel als het ware op afbetaling koopt. Je betaalt maandelijks een (relatief) laag bedrag en betaalt daarmee voor je toestel en voor je abonnement. Soms zit er nog een vast bedrag bij voor het toestel om hiermee de maandelijkse kosten wat te drukken.
Wanneer we echter de kosten over de gehele looptijd van het abonnement optellen, blijkt vaak dat we helemaal niet zo goedkoop uit zijn als we denken. Soms is het goedkoper om een los toestel aan te schaffen met een sim only abonnement, of om een toestel met een prepaid simkaart aan te schaffen.

Het voordeel van prepaid simkaarten is de grote flexibiliteit. Bij een abonnement ben je gebonden aan vaste kosten voor een grote looptijd. Als binnen die looptijd je telefoongedrag drastisch verandert kun je wel eens voor verrassingen komen te staan. De bundels zijn namelijk vaak niet tussentijds aan te passen, en zeker niet te verkleinen.
Bij prepaid simkaarten is dat niet het geval. Je waardeert die kaarten op, en kunt vervolgens zelf bepalen wanneer en waaraan je het tegoed besteedt. Het maakt niet uit of je een maand heel veel gebruik maakt van de telefoon of de telefoon een maand nauwelijks gebruikt, u betaalt enkel voor het daadwerkelijke verbruik. Houd er wel rekening mee dat het beltegoed van een prepaid simkaart niet onbeperkt houdbaar is. Vaak verloopt dit na zo’n zes maanden.

Check Also

iOS 8 maakt iPhone 4s trager

Gisteren is iOS 8 uitgekomen, en deze nieuwe versie is ook beschikbaar voor de iPhone …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *