Home / iPad / iPad het best verkochte tablet in het vierde kwartaal
iPad

iPad het best verkochte tablet in het vierde kwartaal

De iPad is wederom het best verkochte tablet in het vierde kwartaal van 2012. Apple heeft in het vierde kwartaal 22,9 miljoen iPad’s verkocht en staat hiermee op nummer 1 als het gaat om de meest verkochte tablets in dit kwartaal, dit is een toename van maar liefst 48,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2012.

Het onderzoek is verricht door IDC en daar kwam tevens uit naar voren dat de toename vooral is bereikt door dat de iPad mini in het laatste kwartaal werd gelanceerd. De iPad mini is namelijk enorm succesvol. Samsung staat op de tweede plaats met 8 miljoen verkochte tablets, Apple heeft dus een behoorlijk grote voorsprong op de concurrentie zoals blijkt uit deze cijfers.

Wereldwijd is het marktaandeel overigens wel teruggelopen, het aandeel liep terug naar 46,4 procent in het derde kwartaal van 2012 naar 43,6 procent in het vierde kwartaal. Ook als we het marktaandeel van het laatste kwartaal afzetten tegen het marktaandeel van het vierde kwartaal van 2011 is deze gedaald. In het laatste kwartaal van 2011 had Apple namelijk nog een marktaandeel van 51,7 procent in handen.

Het marktaandeel van Samsung is ongewijzigd gebleven ten opzichte van het derde kwartaal van 2012. Wereldwijd is het aandeel in de tablet-markt van Samsung nu 15,1 procent. Ook van Amazon heeft Apple inmiddels de nodige concurrentie, deze verkocht wereldwijd 6 miljoen tablets, en behaalde in het vierde kwartaal een marktaandeel van 11,5 procent. Amazon heeft de stijging te danken door het uitbrengen van een aantal nieuwe producten.

Op de vierde plaats staat Asus deze fabrikant zag zijn marktaandeel dalen van 7,8 procent in het derde kwartaal naar 5,8 procent in het afgelopen kwartaal.

Volgende week op 5 februari komt Apple met een 128GB iPad en later dit jaar zal de iPad 5 en de iPad mini 2 in de winkels liggen.

iMac leveranciersiMac 2013 aanbiedingenInfo & Bestel
Centralpoint
Centralpoint iMac 2013
iMac kopen

Check Also

iPad-Air

Nieuwe iPad zal hetzelfde design en display krijg als huidige iPad Air

De tweede versie van de iPad Air zal er qua design niet anders uit zien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *