Home / Apple nieuws / iOS 8 maakt iPhone 4s trager

iOS 8 maakt iPhone 4s trager

Gisteren is iOS 8 uitgekomen, en deze nieuwe versie is ook beschikbaar voor de iPhone 4s maar is het nu wel zo verstandig om iOS 8 te installeren op de iPhone 4s ? Ondanks dat iOS 8 weer honderden verbeteringen ten opzichte van iOS 7 bevat valt het te betwijfelen om deze versie te installeren op de iPhone 4s.

De iPhone 4s schijnt een stuk minder snel te worden na een iOS 8 installatie en is het dit dan wel waard zul je denken….als iPhone 4s gebruiker heb je te maken met 3 verschillende dingen namelijk de snelheid, de ondersteunde functies en de grootte van het iPhone-scherm.

iPhone 4s en iOS 8

De iPhone 4s wordt dus trager als deze draait op iOS 8, dit houdt in dat apps langzamer opstarten en animaties zullen in veel gevallen haperen. Je kunt iOS 8 wel gewoon gebruiken op de iPhone 4s maar je merkt duidelijk een verschil in snelheid. Bij enkele apps scheelt het honderdsten van een seconde, maar het verschil kan ook groter zijn dan dat je iOS 7.1.2 gebruikt. Het opstarten van Safari duurt een seconde langer onder iOS 8.
iPhone4S-iOS-8
Voorgaande jaren waren er altijd functies welke niet te gebruiken welke waren in de oudste iDevices maar met iOS 8 vallen de beperkingen gelukkig mee. Het enige wat met iOS 8 op de iPhone 4s ondersteund wordt is Continuity, dit is met de iPhone een telefoongesprek door zetten naar je iPad of Mac.

Schermgrootte iPhone 4s en iOS8

iOS 8 is duidelijk ontworpen voor iPhones met grote schermen, er zijn dus functies die minder prettig werken op de kleinere iPhone 4s.

iOS 8 is beschikbaar voor de volgende iDevices:
iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPad 2 iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, iPad mini Retina, 5e generatie iPod touch.

Lees hier meer over de iPhone 6

Over: Redactie

De redactie van MacPrimeur.nl informeert je dagelijks over het laatste Apple-nieuws.

Check Also

Simkaarten

Apple toestel met prepaid simkaart voordelig?

Als we een nieuwe smartphone aanschaffen, kopen we vaak een bundel met daarbij een abonnement. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *