zaterdag , 23 september 2023
Home / iPhone / De iPhone 6 Plus is populairste phablet in de Verenigde Staten

De iPhone 6 Plus is populairste phablet in de Verenigde Staten

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn slechts drie maanden geleden gereleased maar de iPhone 6 Plus blijkt nu al de populairste phablet te zijn in de Verenigde Staten. Op dit moment heeft het toestel van 5,5-inch een aandeel van wel 41 procent op de Amerikaanse Phabletmarkt. Dit volgt uit een onderzoek gedaan door KantarWorldPanel. Dit is een onderzoeksbureau dat consumentengedrag onderzoekt.
Volgens de definitie van KantarWorldPanel is een phablet een smartphone met een display van 5,5-inch of groter. In het onderzoek van het bureau werd aan consumenten gevraagd waarom zij juist de grote iPhone 6 Plus in huis hadden gehaald. Daarbij werd door 58 procent als reden aangegeven dat zij het toestel in huis hebben gehaald om het grote beeldscherm. Door gebruikers van de kleinere iPhone 6 werd ook het beeldscherm als reden aangegeven. 60 procent van hen heeft het kleinere toestel in huis gehaald om het beeldscherm. Een andere reden die werd genoemd was de ondersteuning van het toestel van 4G/LTE.

De kleinere iPhone 6 is in de Verenigde Staten het best verkochte iPhone model ooit. In drie maanden na de release had het toestel al een marktaandeel van 33 procent. De iPhone 5S volgt met een aandeel van 26 procent en de iPhone 5C is het derde best verkopende model met een marktaandeel van 18 procent. De iPhone 6 Plus heeft aan marktaandeel van 10 procent van de iPhone verkoop. KantarWorld stelt dat 10 procent van alle verkocht smartphones phablets waren. Vorig jaar was dat in dezelfde periode maar 2 procent.

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *