Home / Apple nieuws / FaceTime beter op nieuwste generatie iOS-toestellen

FaceTime beter op nieuwste generatie iOS-toestellen

Een van de betere mogelijkheden van Macs en iOS-toestellen is videobellen met FaceTime. Waar je bij Skype mensen toe moet voegen aan een contactpersonenlijst en vervolgens moet hopen dat ze online zijn, toets je bij Facetime zo een telefoonnummer of e-mailadres in en kun je iemand bellen op dezelfde manier als wanneer je een gewoon telefoontje pleegt. Bovendien is de videokwaliteit van Facetime vaak een stuk beter dan die van Skype. Wel is er ook bij Facetime altijd het probleem van de auto-exposure: door de vaak snel wisselende blootstelling aan licht en achtergrond is de beeldkwaliteit vaak slecht. Tot nu toe, want met de nieuwe generatie Apple-toestellen schijnt daar verandering in te komen.

Het lastige met een mobiele camera is, precies, dat hij beweegt. Videobellen op een vaste computer vereist veel minder van de camera omdat de licht- en omgevingsomstandigheden nauwelijks veranderen. De camera’s op draagbare toestellen moeten in staat zijn om met sterk uiteenlopende belichting en achtergrond toch een beeld tot stand te brengen dat herkenbaar is en bovendien prettig om naar te kijken.

Bij Apple wordt er daarom, volgens de geruchten althans, hard gewerkt aan verbetering van de auto-exposure van FaceTime. Met Apple weten we voor de daadwerkelijke lancering van een product natuurlijk nooit iets zeker, maar volgens de berichtgeving heeft het bedrijf een patent aangevraagd voor vernieuwde auto-exposuretechnieken. Bovendien zijn er bij Apples testcenter in Californië recent extra iOS vacatures uitgezet, wat er meestal ook op wijst dat er iets nieuws aan zit te komen. De verwachting is daarom dat de aankomende generatie iOS-toestellen -de iPhone 5S, de iPad 5, de iPad Mini 2 en later de iPhone 6- uitgerust zullen zijn met de verbeterde auto-exposure.

Maar daarmee houdt het niet op. Naar verluid is men bij Apple ook bezig met het ontwikkelen van 3D-videobellen met FaceTime, wat op de iPhone 6 voor het eerst geïnstalleerd zou worden. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar het is de vraag in hoeverre gebruikers 3D-bellen ook echt zien als een toegevoegde waarde. De 3D-televisie heeft tot dusver immers ook niet het succes gehad waarop men hoopte.

Zoals we van Apple gewend zijn, laat het bedrijf ook over deze ontwikkelingen niets los. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Check Also

iPhone 6 bestellen nu al mogelijk

iPhone 6 bestellen nu mogelijk Aanstaande vrijdag zal de iPhone 6 en de iPhone 6 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *