Home / iPad / iPad mini 2 krijgt retina-display met 2048 bij 1536 pixels
iPad Mini

iPad mini 2 krijgt retina-display met 2048 bij 1536 pixels

De opvolger van de succesvolle iPad mini, de iPad mini 2 krijgt een retina-display met 2048 bij 1536 pixels en 324 pixels per inch. Dit meldde Chinese bronnen, volgens BrightWire. Over het retina display van de iPad mini 2 is al meer geschreven, maar over de resolutie hebben wij nog niet eerder iets voorbij zien komen.

De pixels zouden veel dichter op elkaar zitten bij de iPad mini 2, dichter dan bijvoorbeeld bij de iPad 3 en de iPad 4, deze displays hebben namelijk 264 pixels per inch. Bij de iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5 zitten de pixels nog iets dichter op elkaar dan bij de iPad mini 2 namelijk 326 pixels per inch.

Volgens de richtlijnen van Apple mag een display pas een retina display genoemd worden als je de pixels niet kunt waarnemen als je op een normale afstand naar het display kijkt. Tegenwoordig worden bijna alle iDevices met een retina-display uitgerust, alleen de eerste iPad mini is daar nu een uitzondering op, daarmee heeft de iPad mini de laagste pixel dichtheid van alle 7-inch tablets.


iMac leveranciersiMac 2013 aanbiedingenInfo & Bestel
Centralpoint
Centralpoint iMac 2013
iMac kopen

Check Also

iPad-Air

Nieuwe iPad zal hetzelfde design en display krijg als huidige iPad Air

De tweede versie van de iPad Air zal er qua design niet anders uit zien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *