donderdag , 1 juni 2023
Home / Apple nieuws / iPhone 6 livestream vanavond om 19:00 uur

iPhone 6 livestream vanavond om 19:00 uur

Livestream iPhone 6 event

iPhone 6Vanavond is het dan eindelijk zover Apple zal de iPhone 6 gaan presenteren, dit is via een livestream hier te bekijken. De livestream zal om 19:00 uur Nederlandse tijd beginnen en buiten de iPhone 6 zal mogelijk ook de iWatch gepresenteerd gaan worden.

iPhone 6 specificaties

Wat kunnen we vanavond allemaal verwachten van de iPhone 6 ? Er is de laatste maanden al zoveel geschreven over de nieuwe smartphone van Apple dat we waarschijnlijk al heel veel weten. Maar er zullen ongetwijfeld weer nieuwe specificaties naar boven komen tijdens dit event. Het iPhone 6 event wordt vanavond gepresenteerd vanuit The Flint Center for the Performing Arts in Cupertino, dit theater is speciaal hiervoor gerenoveerd en het biedt plaats aan 2400 personen. Opvallend is dat er deze editie veel modebloggers en mensen uit de modewereld zijn uitgenodigd.

De iPhone 6 zal zoals iedereen inmiddels zal weten in twee formaten in de winkels komen te liggen één met een 4,7-inch formaat en een 5,5-inch model, de opslagruimte van de iPhone 6 zal vermoedelijk 16, 32, 64 en 128GB zijn. Verder is er de keuze uit de kleuren: goud, zilver en space gray.
Apple heeft de processor van de nieuwe iPhone ook meteen aangepakt deze is weer sneller en zal minder energie verbruiken dan zijn voorgangers de nieuwe processor heeft de naam A8-chip gekregen, hetzelfde is gedaan met de M7-chip deze chip registreert de bewegingen van de iPhone-gebruiker en zal worden vervangen door een snellere M8-chip. Het voordeel van een chip welke de bewegingen registreert is dat hiermee de hoofdprocessor gespaard wordt.

iPhone 6 camera

camera iPhone 6Ook de camera is onder handen genomen door Apple, de camera van een iPhone is de laatste jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden. Vroeger namen we een fototoestel en videocamera mee als we op vakantie gingen, tegenwoordig heeft in de meeste gevallen de smartphone deze apparaten vervangen dus het is wel belangrijk dat de kwaliteit van de camera van een goede kwaliteit is. De iPhone 6 heeft een optische beeldstabilisatie deze onderdrukt trillingen en bewegingen tijdens het maken van een foto zodat deze scherper wordt. Het zou overigens kunnen dat we dit alleen op de grotere en duurdere iPhone 6 met het 5,5-inch scherm terug gaan zien.

Resolutie iPhone 6

De resolutie van de 4,7 inch iPhone 6 zal volgens de laatste berichten 1334 x 750 pixels zijn in plaats van de huidige 1136 x 667 pixels. De pixeldichtheid blijft hetzelfde als van de iPhone 5s. Het display zal mogelijk van saffierglas worden gemaakt, al lezen we de laatste dagen ook weer dat dit niet het geval zal zijn, dit is dus nog even afwachten.

NFC-chip

Apple zou een nfc-chip hebben toegevoegd aan de iPhone 6, met deze nfc-chip is het mogelijk om mobiel te betalen met je iPhone. Apple heeft al overeenkomsten gesloten met Visa, MasterCard en American Express om de mobiele betaaldienst op te zetten. Het zal straks dus mogelijk zijn om met jouw smartphone in een restaurant of winkel te betalen met de iPhone 6. Touch-ID zal ook net als op de iPhone 5s weer aanwezig zijn op het toestel en hiermee geef je toestemming om een betaling van je rekening af te laten schrijven, dit gaat dus via jouw vingerafdruk… hoe makkelijk is dat?!

Verder lezen we dat er de mogelijk zou zijn om jouw iPhone draadloos op te laden, maar of dit ook daadwerkelijk kan met de iPhone 6 dat is nog maar de vraag.

Waterdicht

De nieuwe smartphone van Apple zal ook waterdicht zijn als we de laatste geruchten mogen geloven en een scherm krijgen welke niet in stukken kan barsten en dit is geen overbodige luxe gezien het feit dat er al heel wat iPhone-schermen stuk gevallen zijn.

iOS 8

Het nieuwe iOS 8 zal vanavond ook gepresenteerd gaan worden en dit besturingsysteem zal ook al zijn voor-geinstalleerd als je de iPhone 6 kopen gaat. Dit brengt weer tal van nieuwe mogelijkheden met zich mee. Apple zou met iOS 8 hoog inzetten op de gezondheid van de iPhone-gebruiker.
[youtube url=”http://youtu.be/jJla9d291z0″] HealthKit
HealthKit is Apple’s gezondheidsplatform waarop informatie van verschillende apps en medische gagdets verzameld kunnen worden. Apple komt ook met een eigen gezondheidsapp genaamd Health, waar slaap- en bewegingsgedrag in wordt bijgehouden.

iPhone 6 prijs

De prijs van de iPhone 6 is natuurlijk ook nog niet bekend gemaakt maar de verwachting is dat deze €100,- duurder zal zijn dan de iPhone 5s welke €699,- kost.

Wanneer de iPhone 6 kopen ?

Mooi dit alles hierboven maar je wilt natuurlijk weten wanneer je deze telefoon kan kopen, de iPhone 6 zou al op 19 september in verschillende landen in de winkels komen te liggen of Nederland hier ook bij zit dat is nog niet duidelijk meestal is de primeur voor landen zoals de VS, Frankrijk en Duitsland en komt Nederland een week later aan de beurt, maar hier is tot op heden nog geen duidelijk over. Vanavond zullen we dus alles te zien krijgen over de specificaties, prijzen en de exacte verkoop datum van de iPhone 6.

iPhone 6 reserveren
Het reserveren van de iPhone 6 zal op 19 september mogelijk zijn, je zult dan op 26 september deze nieuwe iPhone thuis bezorgd krijgen.

Lees hier meer over de iPhone 6

Over: Redactie

De redactie van MacPrimeur.nl informeert je dagelijks over het laatste Apple-nieuws.

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *