zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / iPhone 6 heeft geen vertraging door tekort saffierglas
iPhone 6

iPhone 6 heeft geen vertraging door tekort saffierglas

We lezen de laatste dagen veel berichten waarin staat dat de iPhone 6 vertraging op zou lopen door het tekort aan saffier, het blijkt nu dat dit tekort niet voor een vertraging zal gaan zorgen zo weet Wall Street-analist van J.P. Morgan te melden. Apple heeft maar liefst een bedrag van 500 miljoen euro geïnvesteerd om voldoende ovens te bouwen waarmee het saffier geproduceerd gaat worden.

Apple is met de iPhone 6 overgestapt naar saffierglas vanwege de sterkte van het materiaal, zo zou saffier kras-bestendiger en veel sterker zijn dan het glas wat Apple nu nog gebruikt bij de productie van de iPhones. Apple wil een zo groot mogelijke voorraad aanleggen omdat de vraag naar deze nieuwe iPhone nu al enorm blijkt te zijn, ook het feit dat de iPhone 6 in het laatste kwartaal in de winkels komt te liggen werkt hier natuurlijk aan mee. Het laatste kwartaal van het jaar is altijd erg belangrijk voor Apple, in dit kwartaal valt ook de decembermaand.

De iPhone 6 zal op 9 september gepresenteerd worden door Apple maar dit is nog niet officieel bevestigd, doorgaans stuurt Apple pas een week voor een event de uitnodigingen dus volgende week kunnen wij met zekerheid zeggen of het event ook daadwerkelijk door zal gaan. De iPhone 6 kopen zou dan al eind september kunnen, een datum welke we vaak horen is vrijdag 19 september op deze dag zou de iPhone 6 in Duitsland in de winkels komen te liggen. In Nederland kunnen wij de nieuwe smartphone van Apple dan een week later verwachten.

Wat we precies mogen verwachten van de iPhone 6 is nog bekend maar wat we al weten is dat de nieuwe iPhone zal uitkomen in twee formaten namelijk in een 4,7-inch en een 5,5-inch formaat. Verder zal er een snellere en energiezuinigere processor ingebouwd worden, de co-processor zal ook worden vernieuwd dit zal i.p.v. de M7-chip de M8-chip worden, er komt een 128GB uitvoering en de camera zal weer beter worden, verder zullen er weer nieuwe functies bij gaan komen. Gelijk met het uitkomen van de iPhone 6 zal ook het iOS 8 verschijnen.

Lees hier meer over de iPhone 6

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *