zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / iPhone 6 supersnel dankzij A8-processor met een kloksnelheid van 2GHz

iPhone 6 supersnel dankzij A8-processor met een kloksnelheid van 2GHz

De iPhone 6 zal een A8-processor met een kloksnelheid van 2,0 GHz krijgen dit maakt de nieuwe iPhone een snelheidsmonster. De iPhone 5s welke ook al behoorlijk snel is heeft een 1,3 GHz A7-processor aan boord, met de iPhone 6 boekt Apple dus een behoorlijke snelheidswinst. De A8-processor is nog wel een 64-bit dualcore processor met twee processorkernen, gemaakt met een 20 nm-proces. Dit is op zich prima want de A7-processor doet het vaak beter dan de quad- en octacore-processoren van sommige Android-telefoons.

Waarschijnlijk zal de A8-processor gemaakt worden door TSMC en Samsung. Al gaan er ook geruchten dat Apple Samsung aan de kant zou hebben gezet voor de productie van deze chip. Vorig jaar in juni lazen we al berichten dat TSMC de productie van A-chips voor Apple zou gaan verzorgen. Samsung zou nog maar 30 tot 40 procent van de productie voor z’n rekening nemen.

De iPhone 6 zal in de september in winkels moeten liggen.

Lees hier meer over de iPhone 6

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *