donderdag , 1 juni 2023
Home / Apple nieuws / iPhone 6 gemaakt door robots
iPhone 6

iPhone 6 gemaakt door robots

Apple producent Foxconn schakelt 10.000 robots in om de iPhone 6 in elkaar te zetten, dat heeft Terry Gou, CEO van Foxconn, gezegd tijdens een vergadering met aandeelhouders. De ‘Foxbots’ kunnen ongeveer 30.000 apparaten per dag assembleren en de kosten van een robot zijn tussen de 20.000 en 25.000 dollar per stuk.

Op het ogenblik is Foxconn nog volop aan het testen met de robots maar als deze test is geslaagd dan zullen de robots ingezet gaan worden, Foxconn begint met 10.000 robots. Eerder liet Foxconn al weten robots in te zetten i.p.v. menselijke medewerkers, dit kwam naar buiten in 2011 en het zou toen gaan om 1 miljoen robots. Nu nog werken er 1,2 miljoen medewerkers in de fabrieken van Foxconn verspreid over heel China.
Er zijn nu nog veel medewerkers nodig om de iPhone 6 te produceren, Foxconn heeft 100.000 medewerkers aangenomen om de nieuwe iPhone te maken.

In september zal de productie van de iPhone 6 worden opgevoerd, dan zal namelijk de nieuwe iPhone aangekondigd worden.

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *