zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / Batterijduur iPhone 6 minder door dunne behuizing
iPhone 6

Batterijduur iPhone 6 minder door dunne behuizing

We willen allemaal dat onze smartphone zo lang mogelijk mee gaat op een volgeladen batterij, Apple weet dat natuurlijk ook. De iPhone 6 zal dan ook een accu krijgen welke qua capaciteit groter is dan de accu van de iPhone 5s en de iPhone 5c. Ondanks dat de nieuwe smartphones door de nieuwe functies steeds meer energie vreten weten de fabrikanten dit op te lossen door een grotere accu te plaatsen in de nieuwe smartphones, maar de iPhone 6 zal een dunnere behuizing krijgen en dit gaat ten koste van de ruimte voor de accu. Maar wat is er nu belangrijker een dunnere iPhone of een langere batterijduur ? De gebruikers gaan voor het tweede, desondanks kiest Apple toch voor een dunnere behuizing.

Batterijduur iPhone 6
De capaciteit van de accu gaat weliswaar omhoog als we deze tegen de capaciteit van de iPhone 5s accu aanhouden, maar doordat de iPhone 6 een groter scherm krijgt zal deze ook meer energie gaan verbruiken. De iPhone 5s en iPhone 5c hebben een accu met een capaciteit van 1570 mAh en de iPhone 6 met het 4,7-inch scherm krijgt een 1800 mAh-batterij. De 5,5-inch iPhone 6 zal een batterij krijgen met een capaciteit van maar liefst 2500 mAh. Dit is een flinke verbetering maar in de praktijk zal de iPhone 6 net zolang mee gaan met een volgeladen accu als de huidige iPhones, doordat zoals we al eerder zeiden de iPhone 6 meer energie zal verbruiken door het grotere scherm en de nieuwe features.
iPhone 6
Als je kijkt naar de smartphones van andere fabrikanten zoals Samsung en LG dan zie dat deze batterijen gebruiken met een iets grotere capaciteit namelijk 3000 mAh maar doordat deze een besturingssysteem gebruiken welke is gemaakt door een externe partij zoals bv Google, zie dat de gebruiksduur even lang is, Apple maakt namelijk zowel de hardware als de software zelf en kan dit zo perfect op elkaar afstemmen. Apple maakt ook de A7 en de A8-processoren zelf en hiermee is ook een flinke winst te behalen als het om energiezuinige hardware gaat.

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *