zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / Apple bouwt trilfunctie in iPhone 6-display
iPhone 6

Apple bouwt trilfunctie in iPhone 6-display

Apple zal met de iPhone 6 een haptische feedback-technologie gaan gebruiken in het display, hiermee voel je straks een trilling zodra je een app aanklikt. Je zult dus als je een bepaalde app of link aanklikt iets voelen, dit is vooral erg handig voor slechtzienden. Om dit te realiseren zal Apple een haptische feedback-motor moeten inbouwen in de iPhone 6. De kosten van deze trilmotor zijn twee tot driemaal zoveel als de trilmotor welke nu nog gebruikt wordt in de iPhone 5s, hier zijn de kosten voor een dergelijke motor nog 60 dollarcent.

haptische feedback-motorVoor slechtzienden is deze feature erg makkelijk aangezien deze mensen meteen voelen dat er een bepaalde link of app is aangeklikt. Maar ook voor de gewone gebruiker van de iPhone 6 is deze functie handig, nu trilt de iPhone alleen nog zodra je het knopje van het geluid omzet of als je gebeld wordt.

Het patent voor de haptische feedback heeft Apple al in 2009 aangevraagd maar tot op heden is er nog niets mee gedaan en daar zal met de komst van de iPhone 6 dus verandering in moeten komen. De nieuwe iPhone zal dus tal van nieuwe features krijgen zo zou er ook NFC ingebouwd worden. Verder zal de iPhone 6 er in twee formaten komen een 4,7-inch en een 5,5-inch.

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *