Home / Apple nieuws / iPhone 6 kan weersomstandigheden meten
iPhone 6

iPhone 6 kan weersomstandigheden meten

De iPhone 6 zal naar alle waarschijnlijkheid worden voorzien van een barometer en luchtdruksensoren. Dit is naar buiten gekomen dankzij een code van iOS 8 en de app-ontwikkeltool Xcode 6. In de het iOS 8 zitten verwijzingen naar de sensoren waarmee Apple de hoogte en weersomstandigheden kan meten met de iPhone 6. Er zijn al apps waarmee met behulp van gps en bewegingen de hoogte ingeschat kan worden maar in iOS 8 gaat het volgens ontwikkelaars toch echt om nieuwe hardware.

De website 9to5Mac wist al verwijzingen naar de barometer en luchtdruksensoren te ontdekken, de iPhone 5s bleek eerder deze functies nog niet te ondersteunen toen zij samen met ontwikkelaars deze functie probeerde te gebruiken.

Het is dus straks mogelijk dat de iPhone 6 laat weten of het gaat regenen zonder daarbij informatie op te vragen bij de online weerdiensten.

De release datum van de iPhone 6 zal in september of oktober van dit jaar zijn, Apple zal deze nieuwe iPhone in twee formaten uit gaan brengen één met een 4,7-inch en één met een 5,5-inch display.

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *