Home / Apple nieuws / Kwartaal cijfers Apple bekend gemaakt
Kwartaalcijfers Apple

Kwartaal cijfers Apple bekend gemaakt

Apple heeft de cijfers over de maanden januari, februari en maart bekend gemaakt, de kwartaalcijfers over deze periode zijn altijd een stuk lager dan de kwartaalcijfers van de andere periodes.

Apple heeft het laatste kwartaal een omzet van $45.6 miljard geboekt, er zijn 43,7 miljoen iPhones en 16,3 miljoen iPads verkocht, verder gingen er 4,1 miljoen Macs en 2,7 miljoen iPods over de toonbank.

Er zijn het laatste kwartaal veel meer iPhones verkocht dan vooraf was ingeschat, analisten dachten dat Apple 38,2 miljoen iPhones zou verkopen, maar het bleken er in werkelijkheid 43,7 miljoen stuks te zijn. Wat de verkopen van de iPad betreft daar vielen de cijfers flink tegen, de verwachting was dat er 19,3 miljoen stuks verkocht zouden worden maar er gingen er slechts 16,3 miljoen over de toonbank.

Met een winst van 10,2 miljard dollar eindigde het kwartaal op 29 maart. In dezelfde periode vorig jaar was de omzet $43,6 miljard en werd er een nettowinst van $9,5 miljard geboekt. De brutomarge steeg van 37,5 procent vorig jaar naar 39,3 procent in het laatste kwartaal.

De internationale verkopen waren goed voor 66 procent van de kwartaalomzet. Ondanks dat de verkopen van de iPad tegenvielen, zegt Tim Cook dan de tabet-markt de pc-markt nog gaat overtreffen, Cook vond het jammer dat Office voor iPad pas vorige maand werd uitgebracht en niet eerder in het afgesloten kwartaal.

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *