Home / Apple nieuws / 85 procent van de iOS-apparaten draait op iOS7
iOS-7

85 procent van de iOS-apparaten draait op iOS7

Een half jaar na de lancering van iOS7 draait 85 procent van alle iOS-apparaten op dit besturingssysteem, zo meld Apple. De rest van de iOS-apparaten (12 procent) draait op iOS6 of op een oudere versie van iOS (3 procent). Deze cijfers zijn gebaseerd op data uit de App Store en zijn gemeten in de week welke eindigde op 23 maart.

iOS-7-iOS-apparatenHet grootste gedeelte van de iOS-apparaten draait dus op de nieuwste versie van iOS, dit komt mede doordat ook de oudere toestellen worden ondersteunt door iOS7. Ook de iPad 2 en de iPhone 4 draaien al is het met enige moeite op het nieuwste iOS ondanks dat deze apparaten alweer respectievelijk drie en vier jaar oud zijn.

De toestellen welke het meest populair zijn, dat zijn de iPhone 5s en de iPhone 4s, vooral het eerste toestel is uitermate geschikt om met iOS7 te werken. Inmiddels is het overgrote deel van de iOS gebruikers alweer overgestapt naar de laatste versie namelijk iOS7.1. In iOS7.1 schijnt nog maar 1.6 procent van de Apps te crashen hiermee is iOS7.1 het meest stabiele besturingssysteem welke Apple ooit heeft uitgebracht, in eerdere versies crashte namelijk nog 2 procent van de Apps. Reden genoeg dus om te upgraden naar de meest recente versie van het iOS.

In juni zal er alweer een nieuwe versie worden onthuld namelijk iOS8, deze versie zal worden onthuld tijdens het WWDC 2014.

Check Also

smartphone

3 tips om een passend telefoonabonnement uit te zoeken

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe iPhone van Apple te kopen? In dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *