Home / Apple nieuws / iPad Air onderdelen kosten tussen de 200 en 250 euro
iPad Air

iPad Air onderdelen kosten tussen de 200 en 250 euro

De onderdelen van de iPad Air kosten in totaal tussen de 200 en 250 euro ($274 en $361) dit heeft onderzoeksbureau IHS bekend gemaakt. Uiteraard is dit niet de kostprijs van de iPad Air want de logistiek, productie, marketing en andere kosten zijn hier nog niet bij opgeteld. IHS laat weten dat de techniek van de iPad Air een stuk geavanceerder is dan de techniek in de iPad 3, desondanks zijn de kosten van de componenten lager.

Van de iPad 4 heeft IHS geen kostenanalyse gedaan. Wat wel opmerkelijk is is dat de kosten van de eerste iPad 30 euro meer waren dan de kosten die er nu gemaakt zijn voor de iPad Air. De productiekosten van het touchscreen zijn al 98 euro, in dit scherm is een nieuwe sensor gemonteerd dat direct onder de Gorilla Glass-laag ligt. Dankzij deze sensor is er maar één glaslaag nodig in plaats van twee. In de iPad 3 was de glasdikte nog 2,23 mm terwijl deze in de iPad Air nog maar 1,8 millimeter dun is. Verder zijn er nu minder ledlampjes voor de achtergrondverlichting van het display nodig.

Apple is er in geslaagd om de iPad Air met één draadloze chip geschikt te maken voor elke mobiele operator wereldwijd, door de krappe behuizing van de nieuwe iPhones is dit daarmee niet gelukt ondanks de specifieke chip. IHS weet ook te melden dat de super snelle A7-chip slechts €13 kost.

Het bedrag wat Apple rekent voor meer opslagcapaciteit is fors te noemen als je nagaat dat de kosten voor het flashgeheugen ongeveer €7 zijn voor de 16GB uitvoering en €44 voor het 128GB model en Apple voor iedere geheugen stap omhoog €100,- extra in rekening brengt.

iPhone 5 T-Mobile
iPhone 5 voor €25,- per maand
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s aanbieding voor €101,-
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Studentmobiel
iPhone 5s vanaf €24,- p. maand
iPhone 5 kopen
Algebeld iPhone 5
iPhone 5 uit voorraad leverbaar
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Phoneshop
iPhone 5 €63,- i.c.m. abonnement
iPhone 5 kopen
iPhone 5 2call
iPhone 5 vanaf €66 euro
iPhone 5 kopen

Check Also

iPhone 6 bestellen nu al mogelijk

iPhone 6 bestellen nu mogelijk Aanstaande vrijdag zal de iPhone 6 en de iPhone 6 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *