Home / Apple nieuws / iPhone 5S met Touch ID vingerafdruksensor
iPhone 5S

iPhone 5S met Touch ID vingerafdruksensor

De iPhone 5S krijgt een Touch ID vingerafdruksensor volgens Wall Street Journal de iPhone 5C krijgt deze sensor niet. De biometrische sensor zal alleen in de iPhone 5S gebouwd worden, blijkt uit een uitgelekte handleiding.

Apple nam in 2012 al het biometrisch beveiligingsbedrijf AuthenTec over voor een bedrag van $356 miljoen. Apple is overigens niet het eerste bedrijf welke komt met een vingerafdruksensor op een smartphone Motorola ging Apple hierin voor, dit bleek toen geen succes. Voordat je destijds de smartphone van Motorola kon ontgrendelen moest je meerdere malen over de scanner heen gaan met je vinger. Met de techniek van AuthenTec waarbij gebruik gemaakt wordt van een radiofrequentieveld, zijn deze ontgrendel problemen verleden tijd.

Vanavond als om 19:00 uur Nederlandse tijd het Apple-event in de Apple Town Hall van start gaat zullen we natuurlijk alle specificaties en het overige nieuws te zien krijgen over de iPhone 5S en de iPhone 5C. Verder zal het nieuwe iOS 7 gepresenteerd worden.

Zoals het er nu naar uitziet kan je de iPhone 5S kopen vanaf 27 september, in de Verenigde Staten is de iPhone 5C en de iPhone 5S al vanaf 20 september te koop.

Touch ID iPhone 5S


Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *