Home / iPhone / Apple verwacht record verkoop iPhone 5S en iPhone 5C
iPhone 5S

Apple verwacht record verkoop iPhone 5S en iPhone 5C

Aanstaande dinsdag 10 september zal Apple twee nieuwe iPhones onthullen namelijk de iPhone 5C en de iPhone 5S. Apple verwacht met de verkoop van deze twee nieuwe modellen weer een nieuw record te gaan breken. Pacific Crest-analist Andy Hargreaves heeft voorspelt dat Apple 13 miljoen iPhones zal gaan verkopen in de eerste negen dagen na de verkoopstart.

Vorig jaar toen om deze tijd de iPhone 5 werd gepresenteerd werden er 7 miljoen exemplaren verkocht, nu kan Apple dus bijna op het dubbele rekenen. Als Apple daadwerkelijk de 13 miljoen wil halen in dit tijdsbestek dan zal wel alles voorspoedig moeten verlopen zowel bij Apple als de toeleveranciers. De 9 dagen zijn aangehouden omdat na deze dagen het derde kwartaal zal worden afgesloten, in het vierde kwartaal (oktober t/m december) zullen er volgens dezelfde analist zo een 50 miljoen iPhones verkocht gaan worden. De 50 miljoen kan overigens ruim gepasseerd worden als er ook nog speciale abonnementen verkocht gaan worden in China. In China wordt er een speciaal iPhone-event georganiseerd op 11 september.

De iPhone 5S en 5C kopen kan op zijn vroegst vanaf 20 september in o.a. de Verenigde Staten, in Nederland zullen de iPhones een week later verkocht gaan worden omdat Nederland in de tweede verkoopgolf is ingedeeld.


 

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *