Home / iPhone / Ook Apple experimenteert met ‘phablets’

Ook Apple experimenteert met ‘phablets’

Nu Apple voor het eerst van zijn plaats als wereldmarktleider is verstoten door Samsung, zal de techgigant heel wat uit de kast moeten halen om die positie terug te veroveren. Met dat doel voor ogen zou Apple momenteel bezig zijn om, in navolging van Samsung, tablets en smartphones met nog grotere schermen te ontwikkelen. Dat meldt de Amerikaanse krant de Wall Street Journal.

Sinds de introductie van de mobiele telefoon bij het grote publiek was het jarenlang streven om telefoons steeds kleiner, dunner en lichter te maken. Met de komst van de smartphone heeft deze trend enkele jaren geleden echter weer een ommekeer gemaakt. Best gek als je erover nadenkt, want zo’n ‘koelkast’ past stukken minder goed in je broekzak. Maar in het licht van de razendsnelle evolutie van de technologie is het eigenlijk heel erg logisch. Een smartphone is immers allang geen telefoon meer, maar een zakcomputer, multimediaspeler en foto- en videocamera ineen, waar je ook nog een telefoontje mee kunt plegen en een sms-bericht kunt versturen.

De komst van de tablet in combinatie met de razendsnelle ontwikkeling van het mobiele internet, de populariteit van BYOD-programma’s, wat staat voor ‘bring your own device’ ofwel ‘breng je eigen apparaat mee’, en de evidente groei van het aantal it banen wereldwijd, heeft de functie van allerhande toestellen, zoals laptops en desktops, volledig op zijn kop gezet. Het formaat en het daaruit voortvloeiende gebruiksgemak hebben voor een succes gezorgd dat niemand had durven voorspellen. De volgende logische stap voor fabrikanten is nu om toestellen te ontwerpen die de perfecte balans vormen tussen het meeneemgemak van een telefoon annex muziekspeler en het gebruiksgemak van een tablet. De ultieme ‘phablet’, dat is op dit moment het oogmerk. Apples aanvankelijke reserve tegen de reuzesmartphone is begrijpelijk, maar met een markt die zo snel verandert, is het de enige logische weg.

Het grote scherm van de Galaxy-smartphones van Samsung is mede de oorzaak geweest voor het grote succes ervan. Hoewel Apple tot nu dus altijd het standpunt heeft ingenomen dat smartphones handzaam moeten zijn, lijkt het erop dat het bedrijf niet meer achter kan blijven. Volgens de Wall Street Post meldden bronnen bij leveranciers van Apple in Azië dat er op dit moment wordt geëxperimenteerd met schermen die groter zijn dan 4” (het formaat van de iPhone 5) en met tablets waarvan het scherm net iets kleiner is dan 13”. Apple zelf wil zoals gewoonlijk nog niet op de geruchten reageren.

In september wordt naar alle verwachting de nieuwe iPhone 5s of 6 officieel aangekondigd. We zijn benieuwd of dit toestel de geruchten waar maakt.

Bron afbeelding: http://www.idownloadblog.com/2013/04/09/analyst-bowing-to-phablet-trend-apples-iphone-5s-to-come-in-three-screen-sizes/

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *