zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / WWDC 2013, iOS 7, iTunes Radio, OS X Mavericks
wwdc-2013

WWDC 2013, iOS 7, iTunes Radio, OS X Mavericks

Gisteren werd de langverwachte WWDC 2013 door Apple georganiseerd, hier werd aangekondigd dat we in het najaar iOS 7 kunnen verwachten. Met iOS 7 pakt Apple groots uit, het nieuwe iOS zal een totale metamorfose ondergaan. De interface heeft een heel nieuw uiterlijk gekregen en ook zijn er vele nieuwe functies toegevoegd, zo is het berichtencentrum vernieuwd en kan je straks multitasken met alle apps, zullen app-updates automatisch gedownload worden en komt er een Control Center om de belangrijkste instellingen snel te kunnen wijzigen.

OS X Mavericks
Apple kondigde gisteren ook OS X Mavericks aan, hiermee stapt Apple af van de katachtige diernamen welke eerder werden gebruikt voor de besturingssystemen. OS X 10.9 Mavericks wordt dus het nieuwe besturingssysteem voor de Mac, iets wat meteen opvalt in OS X Mavericks is dat het navigeren een stuk makkelijker gaat dit komt doordat er gebruik gemaakt wordt van tabbladen. Verder is het mogelijk in Mavericks om bestanden te taggen zodat je deze later simpel terugvindt. Ook is het in Mavericks mogelijk om Apple Maps te gebruiken, dit was eerder alleen mogelijk op de iPhone en iPad of iPod touch, het is nu dus mogelijk om locaties en routes naar de iPhone-versie van Apple Maps te sturen, zodat je je route vast op de Mac kunt uitstippelen om deze op de iPhone, iPad of iPod touch te gebruiken.

iTunes Radio
Ook werd iTunes Radio gisteren aangekondigd, deze nieuwe muziekdienst van Apple maakt het mogelijk om je eigen online radiostation op basis van een artiest te maken en te beluisteren. iTunes Radio is gratis te gebruiken op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV, wel worden er advertenties getoond tussen de nummers door, alleen als je een iTunes Match-abonnement afsluit dan zullen er geen advertenties verschijnen. Je hebt zelf geen directe invloed op welke nummers er in iTunes Radio afgespeeld zullen worden. Wel is het mogelijk om een nummer dat je via iTunes Radio hebt beluisterd te kopen in iTunes. De nieuwe muziekdienst is voorlopig alleen beschikbaar in de US, wanneer deze in Nederland beschikbaar zal komen is nog niet bekend.

Verder zijn de Agenda-app, iBooks, en Safari vernieuwd, ook onder de motorkap heeft Apple weer enkele nuttige verbeteringen toegepast waardoor bv een MacBook het langer volhoudt op een volgeladen accu, dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat OS X ziet welke programma’s je gebruikt en ervoor zal zorgen dat deze programma’s geheugen en processorkracht tot hun beschikking krijgen.

iPhone 5 T-Mobile
iPhone 5 voor €25,- per maand
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s aanbieding voor €101,-
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Studentmobiel
iPhone 5s vanaf €24,- p. maand
iPhone 5 kopen
Algebeld iPhone 5
iPhone 5 uit voorraad leverbaar
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Phoneshop
iPhone 5 €63,- i.c.m. abonnement
iPhone 5 kopen
iPhone 5 2call
iPhone 5 vanaf €66 euro
iPhone 5 kopen

Check Also

smartphone

3 tips om een passend telefoonabonnement uit te zoeken

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe iPhone van Apple te kopen? In dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *