Home / Apple nieuws / Nieuwe Apple TV krijgt kleinste A5-chip
Apple TV 3

Nieuwe Apple TV krijgt kleinste A5-chip

De nieuwe Apple TV die inmiddels te koop is heeft een kleinere A5-chip gekregen dan zijn voorgangers, het gaat om een aangepaste derde generatie Apple TV. De A5-chip in deze Apple TV meet een afmeting van 6mm bij 6mm, terwijl zijn voorganger 8mm bij 9mm is. Uit de code van iOS 6.1 bleek dat de Apple TV 3 een A5X-processor zou krijgen.
De A5-chip werd ook al gebruikt in de iPad 2, welke overigens nog steeds verkocht wordt alleen in de iPad 2 is de chip een stuk groter namelijk 10,09mm bij 12,15mm. De kleinere chip zorgt er overigens niet voor dat de Apple TV zelf ook kleiner is geworden, deze is nog altijd even groot als de eerste Apple TV. Het is nog niet bevestigd maar alles wijst erop dat deze chip niet is gemaakt door Samsung en dat zou dan de eerste iOS-chip zijn die niet uit de Samsung fabriek komt.

iMac leveranciersiMac 2013 aanbiedingenInfo & Bestel
Centralpoint
Centralpoint iMac 2013
iMac kopen

Check Also

iPod classic is razend populair op online veilingsites

De iPod classic lijkt ineens weer helemaal in. De iPod blijkt voornamelijk op eBay razend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *