donderdag , 1 juni 2023
Home / iPhone / iPhone schendt patenten
iPhone

iPhone schendt patenten

Diverse media melden vandaag dat Apple drie patenten schendt met de de iPhone. De patenten zijn eigendom van het bedrijf Mobile Media Ideas wat in handen is van MPEG-LA, Nokia en Sony. Het bedrijf beheert circa 300 patenten. De CEO van Mobile Media Ideas is Larry Hom, die ook de CEO is van MPEG-LA. Dit is niet de eerste keer dat Mobile Media Ideas Apple aanklaagt. In 2010 klaagde Mobile Media Ideas Apple nog aan voor het schenden van 14 patenten die men in beheer heeft.

Mobile Media Ideas stelde toen dat het onherstelbare schade zou lijden als de technieken gebruikt zouden worden zonder betaling van royalty’s door Apple. Apple is dit jaar al meerdere keren aangeklaagd voor het misbruiken van patenten. Eerder deze maand werd Apple al aangeklaagd door Arendi en in september werd bekend dat Samsung Apple ook voor de nieuwste Iphone, de iPhone 5 aanklaagt.

Patenten
De rechtbank in Delaware, Verenigde Staten, oordeelde dat Apple met de iPhone inbreuk maakt op de beschermde technologie. De jury heeft niet uitgesproken wat de hoogte van het bedrag is dat Apple moet betalen aan Mobile Media Ideas. Het is dan ook nog niet bekend wat de gevolgen van de rechtszaak zullen zijn.

De patenten zouden gaan over het afwijzen van inkomende gesprekken, de afhandeling daarvan en over bepaalde technologie dat gebruikt wordt voor de camera op de iPhone. Andere media melden dat het gaat om het roteren van de content als de iPhone in een andere stand wordt vastgehouden. Mogelijk zal het gaan om een combinatie van deze patenten.

iPhone leveranciersiPhone aanbiedingenInfo & Bestel
iPhone T-Mobile
iPhone 5 nu met 6 maanden flinke korting
iPhone kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s uit voorraad leverbaar
iPhone kopen
iPhone T-Mobile
iPhone 4 nu voor € 24,95 per maand
iPhone kopen

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *