Home / Apps / App Store doet goede zaken met kerst
App Store

App Store doet goede zaken met kerst

Kerst iPhone AppTijdens de afgelopen kerst zijn er een recordaantal iOS apparaten geactiveerd, dit zorgde ervoor dat er een enorme stijging was van het aantal gedownloade apps in de App Store . Er werden maar liefst 87 procent meer apps gedownload ten opzichte van de rest van de maand december.

Niet alleen het aantal downloads was enorm hoog maar ook de omzet steeg tijdens de kerst flink. Dit kan makkelijk verklaart worden door het aantal iPad’s en iPhone’s die cadeau gedaan zijn tijdens de kerst en aangezien deze nieuwe apparaten nog geen apps bevatten werden deze meteen tijdens de kerst massaal gedownload in de App Store.

iPad erg populair als kerstcadeau

Dat de iPad een enorm populair kerstcadeau is geweest blijkt wel uit de stijging van het aantal downloads voor de iPad (mini), deze waren namelijk 140 procent hoger dan in de rest van december, de winst tijdens kerst op de iPad apps was 83 procent hoger. Dat de toename rond kerst zo explosief is, is overigens niet nieuw vorig jaar was het aantal downloads nog veel hoger, toen zag men het aantal gedownloade apps maar liefst verdrievoudigen ten opzichte van de rest van december 2011.

Dat er meer iOS apparaten zijn verkocht en toch minder is gedownload kan betekenen dat de iPhone steeds meer in handen komt van mensen die weinig apps downloaden. Of dat het downloaden van apps minder populair aan het worden is.

iPhone leveranciersiPhone aanbiedingenInfo & Bestel
iPhone T-Mobile
iPhone 5 nu met 6 maanden flinke korting
iPhone kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s uit voorraad leverbaar
iPhone kopen
iPhone T-Mobile
iPhone 4 nu voor € 24,95 per maand
iPhone kopen

Check Also

smartphone

3 tips om een passend telefoonabonnement uit te zoeken

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe iPhone van Apple te kopen? In dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *