zaterdag , 23 september 2023
Home / iPhone / iPhone 5 kopen ?
iPhone 5

iPhone 5 kopen ?

iPhone 5 kopen ? Ben je nog tevreden met je iPhone 4S of wordt het toch de nieuwe iPhone 5 kopen ? Is het nou echt nodig om jouw iPhone in te ruilen voor de iPhone 5 ? Wij zetten hier de belangrijkste punten voor je op een rij en dan kan je zelf bepalen of je na het lezen van dit artikel nog een iPhone 5 kopen wilt.

Allereerst is de iPhone 5 een stuk groter dan zijn voorgangers die het moesten doen met een 3,5 inch scherm, Apple heeft er even over gedaan maar nu is er dan toch een 4 inch iPhone. Dit lijkt niet een heel groot verschil maar in de praktijk is dat het wel, of je nu een game speelt, je op internet surft of één van de velen Apps bekijkt, het ziet er net allemaal wat overzichtelijker uit op het 4 inch Retina display van de iPhone 5. De iPhone 5 is dan wel wat groter maar ook weer niet te groot, smartphones van verschillende concurrenten van de iPhone 5 hebben weliswaar een groter scherm maar liggen daardoor ook niet lekker meer in de hand. Het zijn als het ware kleine tablets en dat is nou net wat je niet wilt lijkt ons.

iPhone-4s-iPhone-5

De iPhone 5 is helemaal van aluminium en glas gemaakt en is met zijn 7.6 mm dikte de dunste smartphone ter wereld. Woog de iPhone 4S nog 140 gram de nieuwste iPhone heeft een gewicht van 112 gram en dat voel je direct als je de iPhone 5 in je hand hebt.

Apple heeft meteen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de iPhone 5 te voorzien van de snelle A6-processor, deze is maar liefst 2 keer sneller dan de Apple A5 processor en dat dit een heel groot verschil is hoeven wij je niet uit te leggen, Apps starten direct op nadat je deze aanklikt. Games spelen op de iPhone 5 is nog nooit zo leuk geweest, alles loopt vloeiend en dat allemaal op het strakke Retina display.

iPhone 5 8-megapixel iSight-camera

Filmen en foto’s maken doen we steeds vaker met onze smartphone, niet zo gek dat ook deze functie op de iPhone steeds beter wordt. De iPhone 5 heeft een 8-megapixel iSight-camera ingebouwd welke echt prachtige foto’s en HD (1080p) video opnamen maakt. iPhone 5 bezit twee camera’s de FaceTime HD-camera kan 1,2-megapixel foto’s maken en filmt ook in HD maar dan op 720P.

De lens van de iSight-camera is gemaakt van saffierkristal, daardoor is de lens beter bestand tegen krassen. De iPhone 5 maakt tot 40 procent sneller foto’s dan de iPhone 4S, dit komt mede door de A6-processor.

iPhone 5 camera

Gpu van de iPhone 5

De gpu in de iPhone 5 is de Imagination PowerVR SGX543MP3. Deze gpu zit ook in de iPhone 4S en de iPad 3, maar dan met drie kernen in plaats van twee of vier.
De gpu presteert stukken beter dan die van de iPad 3 en de iPhone 4S, hij is ook een stuk sneller dan de gpu van de meeste concurrenten.

Lightning

De klassieke 30-pins connector heeft plaats moeten maken voor de Lightning-aansluiting, dit is gedaan omdat de oude connector te groot was voor de dunnere iPhone 5. De Lightning connector is niet compatible met de eerder uit gebrachte accessoires. Wel is er een adapter op de markt zodat je toch je oude accessoires kunt blijven gebruiken.

iPhone 5 lightning

iPhone 5 accu

Betere prestaties vragen ook om meer energie daarom heeft Apple ook de accu van de iPhone 5 onder handen genomen en is deze krachtiger dan de accu van de iPhone 4S. Je kunt nu 20 tot 25 % langer doen met een volgeladen iPhone 5 accu. Als je de iPhone 5 echt laat werken dan doe je één dag met een accu en als je hem voor de dagelijkse dingen gebruikt zelfs tot 3 dagen.

iPhone 4G netwerk

De iPhone 5 kan gebruik maken van de 850Mhz-, 1800MHz- en 2100MHz-banden, terwijl Nederlandse lte-netwerken vooralsnog alleen de 2,6GHz-band gebruiken. De nieuwe frequenties zullen snel geveild gaan worden dus dan zal het 4g netwerk ook in Nederland operationeel worden. Hiermee kan je dan altijd en overal net zo snel internetten als op een WiFi netwerk.

iPhone 5 EarPods

Apple vond het ook tijd om de favoriete oordopjes eens een facelift te geven, de dopjes zijn ergonomischer en zorgen voor een betere geluidsweergave. Apple heeft er 3 jaar over gedaan om de EarPods te ontwikkelen.
EarPods

iPhone 5 kopen ?

Conclusie: De iPhone 5 is ongelofelijk snel en is de smartphone met de langste accuduur. Door het 4 inch Retina display van de iPhone 5 ziet alles er superstrak uit. Het is volgens ons zeker de moeite waard om je iPhone te upgraden naar een iPhone 5, zeker als je een oudere iPhone hebt dan de iPhone 4S zal je merken dat het een hele verbetering is.

iPhone 5 T-Mobile
iPhone 5 voor €25,- per maand
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s aanbieding voor €101,-
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Studentmobiel
iPhone 5s vanaf €24,- p. maand
iPhone 5 kopen
Algebeld iPhone 5
iPhone 5 uit voorraad leverbaar
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Phoneshop
iPhone 5 €63,- i.c.m. abonnement
iPhone 5 kopen
iPhone 5 2call
iPhone 5 vanaf €66 euro
iPhone 5 kopen

Check Also

macbook pro

Geen iPhone 7 Pro maar wel een MacBook Pro in 2016

Volgens een recent bericht op Nikkei zou Apple een paar maanden voor de release van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *