Home / Apple nieuws / iPhone 6 verbreekt verkooprecord Apple

iPhone 6 verbreekt verkooprecord Apple

Apple heeft met de iPhone 6 al een verkooprecord gebroken. AT&T heeft laten weten dat het aantal verkochte iPhone 6-modellen nog nooit zo hoog is geweest in het eerste weekend. Afgelopen weekend was het mogelijk om een iPhone 6 (Plus) te kopen in de Verenigde Staten en daar werd gretig gebruik van gemaakt, de iPhone 6 Plus was al snel uitverkocht en daar staat nu al een levertijd op van 3 – 4 weken.

iPhone 6 zorgt voor verkooprecord

Apple zelf heeft nog geen verkoopcijfers bekend gemaakt maar als we kijken naar de verkoop-cijfers van vorig jaar toen de iPhone 5c en de iPhone 5s in de verkoop gingen dan komen we uit op een aantal van 9 miljoen tijdens het eerste weekend, dit aantal zou nu dus overschreden zijn.

Doordat de vraag naar de nieuwe iPhones zo enorm groot is, is de voorraad van het 5,5-inch model al op, de levertijd voor dit model is nu al opgelopen tot 3 – 4 weken, mogelijk dat deze lange levertijd in de Verenigde Staten ook consequenties zal hebben voor de levering in Nederland en België.

De verkoop in Duitsland, Frankrijk en Engeland begint op vrijdag 19 september, in Londen is overigens al een iPhone 6-koper gesignaleerd. Deze geduldige koper ligt in een tentje welke staat voor de Apple Store in de Regent street in Londen. Elk jaar gaan er weer vele mensen in de lange rijen staan om een iPhone te kopen, maar eigenlijk is dit helemaal niet nodig. Je kunt de iPhone 6 namelijk ook gewoon online bestellen en dit is al mogelijk vanaf afgelopen vrijdag.

Ondanks dat je de iPhone 6 online bestellen kunt, zullen er op vrijdag 19 september toch weer Nederlanders naar Duitsland en Frankrijk af reizen om daar een iPhone 6 te kopen. Als je een iPhone 6 kopen wilt dan kost het instapmodel €699,- dit is het 4,7-inch model met een opslagcapaciteit van 16GB.

Je kunt de iPhone 6 bij Vodafone en Tele2 bestellen, je krijgt hier de iPhone 6 gratis bij een abonnement.

Lees hier meer over de iPhone 6

Over: Redactie

De redactie van MacPrimeur.nl informeert je dagelijks over het laatste Apple-nieuws.

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *