Home / Apple nieuws / iPhone 6 display niet van puur saffier
iPhone 6 saffier

iPhone 6 display niet van puur saffier

Afgelopen week verscheen een video op internet van YouTuber Marques Brownlee waarin te zien is dat het display van de iPhone 6 wel tegen een stootje kan, zo was te zien dat het scherm gebogen werd en probeerde hij krassen te maken op het display. Het scherm van de iPhone 6 kwam ongeschonden uit deze test, ook al werd er met een sleutel en een mes op het display gekrast. Dus werd het tijd voor wat zwaarder geschut.

Hieronder is een test te zien waarin het scherm het moet opnemen tegen schuurpapier en een pijl en boog. Marques Brownlee legt in de nieuwe video uit waarom messen en sleutels geen schade aanrichten aan het display van de iPhone 6, een mes en een sleutel zijn namelijk niet zo sterk als saffier.


In de nieuwe video gebruik Brownlee dit keer schuurpapier in twee sterktes. Het schuurpapier met de mindere sterkte laat al krassen achter op het scherm, het is dus waarschijnlijk dat het scherm niet van saffier is gemaakt, anders waren er namelijk geen krassen op het scherm ontstaan. Het zelfde schuurpapier maakt wel een stuk meer krassen op het scherm van de iPhone 5s, vooralsnog kunnen we er van uit gaan dat Apple een zwaardere uitvoering van het Gorilla Glass gebruikt voor de iPhone 6.

Om het verschil te laten zien is het schuurpapier ook gebruikt op de Touch-ID en daar is helemaal geen krasje te zien, aangezien de Touch-ID van saffier is gemaakt.

De tweede video laat zien wat er gebeurt als er met een pijl en boog wordt geschoten op het scherm door Joe Rogan. Het scherm wordt helemaal stuk geschoten, logisch ook. Maar ondanks dat is het een leuke video om te bekijken.

Lees hier meer over de iPhone 6

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *