zaterdag , 23 september 2023
Home / Apple nieuws / Apple’s iPad evenement van 22 oktober 2013
ipad-mini-retina

Apple’s iPad evenement van 22 oktober 2013

Gisterenavond was het dan weer zover het iPad-event werd georganiseerd en zoals we vooraf al schreven werden er twee nieuwe iPad’s gepresenteerd, de iPad Air en de iPad mini 2 verder werd het nieuwe OS X 10.9 Mavericks gratis beschikbaar gesteld. Ook kondigde Apple aan dat er nieuwe 13- en 15-inch MacBooks Pro’s met een snellere processor op de markt komen.

iPad Air

iPad AirDe vijfde generatie iPad heeft de naam iPad Air gekregen, Apple wil hiermee aangeven dat de iPad Air een heel stuk lichter en dunner is dan zijn voorgangers deze iPad is twintig procent dunner dan de iPad 4, waar de vorige iPad nog 600 gram woog, weegt de iPad Air nog maar 469 gram (Wi-Fi-versie). De afmeting van de iPad Air is nog steeds 9,7-inch en voorzien van een retinascherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Qua processor heeft Apple de nieuwe iPad wel flink geupdate deze is namelijk uitgerust met een 64-bits A7-chip en een M7 motion co-processor, de iPad Air heeft dezelfde snelle processor gekregen als de iPhone 5s.

De iPad Air lijkt qua design meer op de iPad mini dit is te danken aan de dunnere ‘bezel’ (schermrand). Doordat de iPad Air is uitgerust met de A7-chip die een heel stuk efficiënter werkt is het ook mogelijk geworden om de batterij een stuk kleiner te maken zonder dat de iPad Air minder lang te gebruiken is, je kunt namelijk nog steeds 10 uur werken op een vol geladen accu met de iPad Air.

iPad Air prijzen en uitvoeringen

De iPad Air is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs en zilver met 16, 32, 64 of 128 GB opslagruimte. De iPad Air prijzen zijn respectievelijk 479, 569, 659 of 869 euro. Dit zijn de Wi-Fi uitvoeringen. De iPad Air met 3G/LTE wordt voor respectievelijk 599, 689, 779 of 869 euro verkocht.

iPad mini met retinadisplay

iPad-mini retinaDe nieuwe iPad mini is gisteren ook onthuld door Apple, het formaat van de iPad mini is ook hetzelfde als die van zijn voorganger alleen is de nieuwe iPad mini uitgerust met het lang verwachte retinadisplay met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Ook de iPad mini retina is uitgerust met de A7-processor welke ook zit in de iPhone 5s en de iPad Air, hierdoor is de iPad mini een heel stuk sneller geworden. De iPad mini 2 zal vanaf eind november verkrijgbaar zijn vanaf 389 euro. De iPad mini 16GB die geschikt is voor het mobiele internet zal verkocht worden vanaf 509 euro.

De iPad mini 2 heeft verder een 5-megapixel iSight-camera en een accuduur van 10 uur.

De eerste generatie iPad mini blijft te koop voor 289 euro.

OS X 10.9 Mavericks gratis te downloaden

OS-X-MavericksApple kondigde verder aan dat OS X 10.9 Mavericks, de nieuwe versie van het Mac-besturingssysteem, vanaf nu via de Mac App Store gratis verkrijgbaar is.

In Mavericks heeft Apple onder meer de Finder onder handen genomen. Door het toevoegen van tabbladen moet navigeren makkelijker worden en dankzij tags kun je bestanden eenvoudiger terugvinden en categoriseren. Safari is ook flink vernieuwd zoals we gewend zijn van Apple na iedere nieuwe OS X update, zo is er een nieuwe manier om veelbezochte sites weer te geven en te beheren en er is een nieuwe navigatiekolom voor de favorieten toegevoegd. Ook is Safari verder verbeterd wat moet leiden tot veel betere prestaties en een efficiënter geheugen- en cpu-gebruik.

De iBooks-app is nu ook naar Mac OS gebracht waardoor je nu ook je boeken op je Mac kunt lezen, ook is de Kaarten-app nu beschikbaar op de Mac.

OS X Mavericks is gratis te downloaden in de Mac App Store voor iedereen die OS X Snow Leopard of een nieuwere versie heeft geïnstalleerd.

MacBook Pro

Apple kondigde ook aan dat er nieuwe 13- en 15-inch MacBooks Pro’s met een snellere processor verkocht gaan worden, deze nieuwe modellen zijn uitgerust met het retina-display en zijn veel zuiniger dan de voorgaande modellen.

Het uiterlijk is niet veranderd. Het 13-inch model is wel lichter en dunner dan zijn voorganger. De 15-inch MacBook Pro Retina is uitgerust met Intel’s Chrystalwell chip met een Iris Pro grafische kaart. De prijs van de MacBook Pro is iets lager geworden dan van de voorgaande modellen.
iPhone 5 T-Mobile
iPhone 5 voor €25,- per maand
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s aanbieding voor €101,-
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Studentmobiel
iPhone 5s vanaf €24,- p. maand
iPhone 5 kopen
Algebeld iPhone 5
iPhone 5 uit voorraad leverbaar
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Phoneshop
iPhone 5 €63,- i.c.m. abonnement
iPhone 5 kopen
iPhone 5 2call
iPhone 5 vanaf €66 euro
iPhone 5 kopen

Check Also

De nieuwe MacBook van Apple

Na de introductie van de Apple Watch introduceerde Apple ook de nieuwe lijn MacBooks. Dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *