donderdag , 1 juni 2023
Home / Apple nieuws / Apple kondigt de iPhone 5S aan
iPhone 5S

Apple kondigt de iPhone 5S aan

Na vele weken van geruchten kwam gisteren dan toch de officiële aankondiging van Apple, de iPhone 5S komt eraan. Op 13 september begint de pre-order en op 20 september start de verkoop. De landen waar de iPhone 5S als eerste verkocht gaat worden zijn de VS, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en UK. In december zal de iPhone 5S in meer dan 100 landen te koop zijn.

A7-processor iPhone 5SZoals wij al eerder schreven heeft de iPhone 5S een supersnelle A7-processor, een dubbele ledflitser en een vingerafdrukscanner. Qua uiterlijk is de iPhone 5S hetzelfde als de iPhone 5, welke met de komst van de iPhone 5S uit de verkoop gehaald wordt. Apple kondigde de iPhone 5S aan met de woorden “the most forward-thinking phone we’ve ever created”.

De iPhone 5S zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zilver, space grijs en goud, de 64-bits A7-chip bevat maar liefst 1 miljard transistors. De CPU van de iPhone 5S is twee maal sneller dan die van zijn voorganger de iPhone 5 en maar liefst 40 maal sneller dan de eerste iPhone! De iPhone 5s zal compatibel zijn met 32- en 64-bits apps.

De iPhone 5S heeft ook een M7 motion coprocessor deze meet continu de bewegingsdata en maakt daarmee een nieuwe generatie gezondheid- en fitnessapps mogelijk.

iPhone 5S 4G LTE-netwerk

Anders dan de iPhone 5 zal de iPhone 5S wel gebruik kunnen maken van het 4G LTE-netwerk. De iPhone 5S is een smartphone die de meeste soorten frequenties gaat ondersteunen.

Batterijduur

De batterij van de iPhone 5S gaat langer mee dan die van de iPhone 5, de iPhone 5S heeft een spreektijd via 3G van 10 uur, de standbytijd is 250 uur.

Camera

Ook de camera van de iPhone 5S is van een kwaliteit die we van Apple mogen verwachten, de lens van de camera is ontworpen door Apple en heeft 5 elementen en een f/2.2 aperture. De camera heeft een actief sensorgebied dat 15% groter is. Het nieuwe iOS 7 zal zorgen voor het automatisch instellen van de witbalans en belichting. De camera heeft automatische beeldstabilisatie en een burst mode om 10 frames per seconde te fotograferen. Je doet dit door de knop in te houden en deze functie is uitermate geschikt voor actiefoto’s. Verder kan je filmen in slow-motion (120 fps) in een kwaliteit van 720p, ook kan je 28-megapixel panoramafoto’s schieten met de iPhone 5S.

Touch ID

Touch ID iPhone 5SEr is al veel over geschreven maar de iPhone 5S gebruikt ook een andere ontgrendelings-methode dan dat we tot dus ver gewend waren, het ontgrendelen van de iPhone 5S gaat via Touch ID hiermee wordt je vingerafdruk gescand, dus geen gedoe meer met cijfercombinaties.

De vingerscanner is ingebouwd in de Homeknop welke is voorzien van een roestvrij stalen ring. Touch ID werkt ook in iOS 7, je kunt bijvoorbeeld iTunes-aankopen doen door je vinger op de Homeknop te leggen.

Volgens Apple is het mogelijk om meerdere vingerafdrukken vast te leggen in één device. Apple heeft ook laten weten dat de vingerafdruk versluiteld wordt opgeslagen en dat de afdruk niet naar Apple zal worden verzonden.

iPhone 5S prijzen

Een losse iPhone 5S kopen kan vanaf:
16GB iPhone 5s: €699 ($649)
32GB iPhone 5s: €799 ($749)
64GB iPhone 5s: €899 ($849)

iPhone 5 T-Mobile
iPhone 5 voor €25,- per maand
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Vodafone
iPhone 5s aanbieding voor €101,-
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Studentmobiel
iPhone 5s vanaf €24,- p. maand
iPhone 5 kopen
Algebeld iPhone 5
iPhone 5 uit voorraad leverbaar
iPhone 5 kopen
iPhone 5 Phoneshop
iPhone 5 €63,- i.c.m. abonnement
iPhone 5 kopen
iPhone 5 2call
iPhone 5 vanaf €66 euro
iPhone 5 kopen

Check Also

iOS apps

iOS apps

Iedereen kent het wel, je verveelt je en je zit een beetje te bladeren naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *